Cumhuriyet Gazetesi’ne 27 gün daha ilan sansürü

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği toplamda 27 gün olan ilan kısıtlama cezası bu ay uygulanmak üzere tebliğ edildi. Gazeteye uygulanan ilan sansürü 55 güne ulaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün hukuk sistemindeki sıkıntılara dikkat çekerek yargı reformuna ilişkin yaptıkları açıklamalara rağmen yargıyı muhalif basın üzerinde bir sopa olarak kullanarak sindirme ve susturma çabaları devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi’nin aktardığına göre; Basın İlan Kurumu’nun haberler nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği toplam 110 günlük ilan kısıtlama cezasının 28 günlük bölümü, kasım ayında tebliğ edilmiş ve uygulanmaya başlamıştı.

TOPLAM CEZA 55 GÜNE ULAŞTI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan’ın şikayeti üzerine Cumhuriyet Gazetesi’nde ve gazetenin internet sitesinde “Doğrular korkuttu”, “Haber hakkını savunalım”, “TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve TGS’den Cumhuriyet’e destek çağrısı: Haber hakkını savunalım”, “Altun yılda 3100 TL lira ödeyecek”, “İdari soruşturma açtınız mı”, “CHP Meclis’e taşıdı”, “Akşener: Balık baştan kokar”, “Basın özgürlüğüne yeni darbe”, “Olayların ardındaki gerçek Hukuk önünde herkes eşittir”, “İhaleciler mahallesi”, “Kayıtlar açıklansın’’, “Zoraki ortaklık için baskı”, “Gazetemize açılan 2 milyon TL’lik davanın gerekçesini çürüten gelişme” başlıklı haberlerden dolayı 20 günlük basın ilan kısıtlama cezası tebliğ edildi. BİK Yönetim Kurulu’nun resen başlattığı incelemede ise gazetenin internet sitesinde yayımlanan “Korkutan iddia: Cumhurbaşkanlığı hediye paketleri ile virüs yayıyor!’’ başlıklı haber için 2 gün süre ile ek göstergesinin kesilmesi cezası kesinleşti. Yine gazetede yayımlanan “Neredesin Z kuşağı” başlıklı köşe yazısı nedeni ile de 5 gün ilan kısıtlama cezası verildi. Toplamda 27 gün olan ilan kısıtlama cezasının bu ay uygulanacağına dair karar tebliğ edildi

Cumhuriyet Gazetesi’ne 27 gün daha ilan sansürü

Yorumlar kapalı.