Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız'' dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalleşme sürecine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, ”17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gençlerle iftar programında bir araya geldi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Tedbirlere uyarsak normal hayat yakın. Bir süre daha fedakarlık gerekli. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum.

– 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak.

– Her ne kadar birileri ‘Kasımpaşalı’ deyimini kabadayılıkla örtüştürmeye çalışsa da bana göre Kasımpaşalılığın en önemli özelliği insan ve kültür zenginliğidir. Böyle zenginlik içinde yetişmiş olmanın çok büyük faydalarını gördüm. O kültür bana baş eğdirmedi.

– (Yoğun çalışma temponuz ve yoğun siyasi hayatınız çocuklarınız ve torunlarınızla ilişkinizi nasıl etkilemektedir?) Öyle bir soru sordun ki, yaramı deştin. Deniz, bu seçim çalışmalarından gece geç saatlerden, eve geç gelişlerden… Bir tanesinde de yine eve çok geç gelmiştim. Odamızın kapısına büyük kızım bir pusula yapıştırmıştı. Pusulada şu yazıyordu; ‘Babacığım bir geceni de bize ayırır mısın?’ Ama biz de tabii çalışmalarımızı yapıyoruz. Toplantılarımız oluyor vesaire… Belki yanlış yaptım, sonra düşünüyorum ki biz çalışmazsak kim çalışacak? Bizler bir şeyler yapmamız lazım. 18 senede öyle çalıştık ki bak, İstanbul – İzmir arasında 3 saat 15 dakikaya düşürdük mü Deniz?

(Adalar’daki 978 ata ne olduğunu bilmemek bizi çok üzüyor. Kamuoyundan gizlenen nedir?) Her şeyden önce Adalar’daki atların bir canlıya yakışmayacak şartlarda çalıştırılması uzunca bir süredir gündemimizdeydi. Eski büyükşehir belediye başkanlarımız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışmalar yapmıştır. Ancak bu uygulanamadan İBB’de yönetim değişti. Hala ne olduğuna dair tatmin bir açıklama yapılamadı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ikiyüzlülük örneğidir. Sesinizi çıkarsanıza? Neden çıkamıyorsunuz? Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu olamaz. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İBB Başkanı da yanındaydı. Dedim ki; ne gerekirse yapalım. Burada elektrik araçlar kullanabilir miyiz dediler, hayırlı olsun kullanın dedik. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız

Yorumlar kapalı.