Cumhurbaşkanı Erdoğan, açtığı tünelin asfaltını beğenmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açtığı tünelin asfaltını beğenmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Kızılcahamam Tüneli'nin asfaltını beğenmedi. Erdoğan, kurdelenin kesileceği sırada Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, "Asfalt pek iyi gözükmüyor, yüklenici firmayla konuşun" uyarısında bulundu.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Kızılcahamam Tüneli’nin asfaltını beğenmedi. Erdoğan, kurdelenin kesileceği sırada Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Asfalt pek iyi gözükmüyor, yüklenici firmayla konuşun” uyarısında bulundu.

Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Kızılcahamam–Çerkeş Tüneli Açılış Töreni’nde konuştu. Tünelin yüksek rakımlı olmasından dolayı ulaşımda sıkıntı yaşanan güzergahı rahatlatacağını ifade eden Erdoğan, “Proje mevcut güzergahı 2.4 kilometre kısaltıp yılda 7.5 milyon lira tasarruf sağlayacaktır” dedi.

Ülkenin tüm ulaşım hatlarında seferberlik başlattıklarını, bölünmüş yolları 28 bin kilometreye çıkararak rahatlıkla ulaşımı sağladıklarını anlatan Erdoğan, “Geçmişte her biri eziyete dönüşen mecburen çıkılan yolculuklar keyifle yapılan seyahatler haline geldi” ifadesini kullandı.

“ESKİDEN DENİZ TURİZMİ VARDI”

Eskiden sadece güneş, deniz, kum üçgenine sıkışan turizmin, yeni yol ağlarıyla, Anadolu’nun dört bir yanına yaygınlaştığını dile getiren Erdoğan, “Havalimanlarımızdan, hızlı trenlerimize kadar bu derece etkin kullanılması karayolu ağımızın yaygın kullanılmasının sonucudur. İnsani gelişmişlik, ekonomi açısından geleceğimize çok daha güvenle bakabiliyoruz. Ülkemiz küresel, siyasi ve ekonomik düzenin yeniden yapılanma sürecinde dünyanın en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden olmaya doğru ilerliyor. Eskiden sanayi ve ticaret belli bölgelere yoğunlaşmıştı. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamının bu potansiyelden yararlanabileceği hale geldik” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Anadolu’nun büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sağlık krizini ve tetiklediği ekonomik, sosyal sorunlarla tüm dünya uğraşırken biz kararlılıkla hedeflerimize ilerliyoruz. Türkiye’yi 2023 hedeflerinin tamamına ulaştırarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Ulaşımda yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Marmara’yı çepeçevre kuşatan projenin sonuna geliniyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün silueti belirmeye başladı. Niğde otoyolu, Ankara, İzmir Otoyolu’nun inşaatları etap etap sürüyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda deneme sürüşleri başladı. Karadeniz dağları ve Toros’lar başta olmak üzere tünellerimiz devam ediyor.

“SADECE İNSAN VE YÜK DEĞİL YOLLARDAN GELECEĞİMİZ GEÇİYOR”

Kalkınmanın temel unsuru olan altyapı elbette önemlidir. Bu altyapı üretim ve istihdama katkı verecek şekilde değerlendirilmelidir. Sadece insan ve yüklerin değil yollardan geleceğimizin de geçtiğine inanıyoruz. Elektriğin geleceğimizi de aydınlattığını düşünüyoruz. Teknolojinin son imkanlarıyla inşa edilen inşaatların umutlarımızı da artırdığını görüyoruz. Güvenliğimizi artıran teknolojik ürünlerin aynı zamanda kendimize olan güveni de güçlendirdiğini görüyoruz. Bu amaçla üretmek, ihraç etmek isteyen her bir vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası için mücadele ediyoruz. Her kim yaptığımız okulları, hastaneleri, barajları inşaat projesi olarak görüyorsa Türkiye’nin vizyonundan nasibini almamıştır.

Kalbi mühürlü, gözü kapalı, dili lal olanlara ne eser ne hizmet anlatabilirsiniz. Hamdolsun milletimiz ülkenin nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyor. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle her mücadeleden olduğu gibi tarihi mücadeleden de zaferle çıkacağız.”

“YÜKLENİCİ FİRMAYLA KONUŞUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdelenin kesilmesi sırasında ise asfalt konusunda eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Bakan Adil Karaismailoğlu’na  “Sıcak asfalt düzgün yapılmamış. Yüklenici firmayla konuşun” dedi. Çevre düzenlemesinin de yapılmasını isteyen Erdoğan, ‘ağaçlandırmanın önemli olduğunu’ belirtti.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YOL 15 DAKİKADAN 3 DAKİKAYA İNECEK

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul ayrımı Güvem-Çerkeş yolu üzerindeki tünelde, 3 bin 600 metre ana yolla 2 bin 400 metre bağlantı yolunun yer aldığını dile getirdi. Karaismailoğlu, “Kızılcahamam’ı, Çankırı’nın Çerkeş ilçesine ve D-100 Devlet Yolu’na bağlayan tünelimizle 6 kilometrelik mevcut güzergah, 2 bin 71 metre olarak inşa ettiğimiz tünelimizin hizmete girmesiyle 2,4 kilometre kısalarak 3,6 kilometreye inmiştir” dedi.

Karaismailoğlu, yolun kısalması ve konforlu hale gelmesiyle taşımacılık sektörünün de verimli, tasarruflu bir çözüme kavuşacağını belirterek, “Açılışını yaptığımız yol ve tünellerimiz sayesinde, bu hattaki (tünelin bulunduğu kesim) seyahat süresi 15 dakikadan 3 dakikaya inecek” diye konuştu.

Yüksek rakım ve eğimden dolayı yoğun kış şartlarında daha da zorlaşan yolculukların bundan sonra çok daha güvenli ve rahat bir şekilde yapılacağını dile getiren Karaismailoğlu, “Yatırımlarımıza eklediğimiz Kızılcahamam-Çerkeş yolu ve Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli, özellikle ağır tonajlı araçların geçişinde yaşanan yoğunluktan kaynaklanan can ve mal kayıplarını en aza indirecektir” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’nin Çerkeş ilçesinin başkent Ankara’ya ulaşımında rahatlık sağlayacağını vurgulayarak, hizmet aşkı ve başarma azmiyle aziz Türk milletinin ihtiyaç duyduğu her yere altyapı çözümlerinin ulaştırıldığını kaydetti. Geçit vermeyen dağları tünellerle, akarsuları ve vadileri köprülerle geçerek, gönülden gönüle yol olduklarını söyleyen Karaismailoğlu, “İnşallah birlik ve beraberlik içinde daha nice eseri halkımıza ve güzel vatanımıza kazandıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açtığı tünelin asfaltını beğenmedi

Yorumlar kapalı.