Cristiano Ronaldo yeniden eski takımında

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'yu yeniden kadrosuna kattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’yu kadrosuna kattığını açıkladı. 36 yaşındaki oyuncu, 2009 yılında ayrıldığı İngiliz ekibine 12 yıl aranın ardından geri döndü.

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus’ta forma giyen ve takımdan ayrılma kararı alan dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo, eski takımı Manchester United’a döndü. Kulüp, Portekizli oyuncunun transferini sosyal medya hesabından duyurdu. “Evine Hoş Geldin” başlığı yapılan açıklamada, tecrübeli oyuncunun transferi konusunda Juventus kulübüyle anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Allegri, “Siz sormadan ben söyleyeyim. Dün Cristiano, bana burada kalma niyetinin olmadığını söyledi. Bugün antrenmana çıkmadı, yarın da kadroda olmayacak.” demişti.

Ronaldo’nun bu tercihi konusunda hayal kırıklığına uğramadığını belirten Allegri, “Kendi tercihini yaptı. Sivori, Platini, Del Piero, Zidane, Buffon Juventus’tan gelip geçti. Bu bir hayat yasasıdır. Juventus kalıcı olandır ve önemli olan sonuç almaktır. O kendi katkısını verdi ve şimdi başka bir yola gidiyor. O, büyük bir şampiyon. Kendisine oynayacağı takımda başarılar diliyorum. Juventus’a verdikleri için ona sadece teşekkür edebiliriz. Hayat devam ediyor.” diye konuştu.

İtalyan basını, bu gelişmeyi “Veda günü” ve “Ayrılık günü” başlıklarıyla okuyucularına duyururken, Portekizli yıldızın bir sonraki adresinin İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City olacağını yazdı. Bu gelişmenin ardından ezeli rakip Manchester United devreye girdi.

Manchester Evening News’in haberine göre ise; Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo ile yaptığı görüşmenin ardından Portekizli yıldızı, Manchester City yerine Manchester United’a gelmeye ikna etti.

RMC Sport’un haberine göre; Manchester United, bu sabah Sir Alex Ferguson’un Cristiano Ronaldo ile görüşmesinin ardından yıldız oyuncuya iki yıllık sözleşme teklif etti.

İtalyan Corriere dello Sport’un iddiasına göre; Manchester United, Cristiano Ronaldo için 25-28 M€ arasında bonservis ödeyebileceğini, Jorge Mendes aracılığıyla Juventus’a iletti.

 

Cristiano Ronaldo yeniden eski takımında

Yorumlar kapalı.