Çorlu Tren Katliamı davasında 10’uncu duruşma

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında yaşanan tren katliamına ilişkin davanın 10'uncu duruşması bugün başladı. İşte Çorlu'da son durum...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Köyü’nde, 8 Temmuz 2018 tarihinde Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu raylardan çıkıp devrildi. Tren Katliamı’nda 7’si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti, 340 kişi de yaralandı.

Cumhuriyet.com.tr muhabiri Mehmet Oflaz’ın haberine göre:

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın 10’uncu duruşmasının görülmesine mahkeme salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde başlandı. 

ACILI AİLELER ÇORLU HALK EĞİTİM MERKEZİ’NİN ÖNÜNDE

Duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar bölgesinde bir araya Tren Katliamı’nda yakınlarını kaybeden aileler, Bulvar Yolu üzerinde toplanıp, ellerinde ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı pankart ve tren katliamında hayatını kaybeden evlatlarının, annelerinin, babalarının fotoğrafları ve tren katliamında sorumlu olduğunu düşündükleri dönemin TCDD yetkililerinin fotoğrafları ile yürüyerek Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin önüne geldi.

Çorlu Tren Katliamı davasında 10’uncu duruşma

Yorumlar kapalı.