Contemporary İstanbul bu yıl sanal ortamda yapılacak

Contemporary İstanbul, bu yıl çevrimiçi olarak yapılacak, ziyaretçiler 17 gün boyunca sanal ortamda ücretsiz olarak fuarı gezebilecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’ten Orhun Atmış’ın haberine göre, Çağdaş sanat sevenlerin her yıl en merakla beklediği fuarlardan olan Contemporary İstanbul (CI) zamanları bu sene gecikmeli de olsa geldi. Uzun kuyruklar sonrası içeri girilen, tıklım tıklım ortamda sanat eserlerini görmek için beklenen, ayaklarımıza kara suların indiği Contemporary İstanbul, bu yıl pandemi şartları gereği çevrimiçi. Fiziki fuarı arayanlar ise ilkbahara kadar bekleyecek.

Ancak üzülmesinler, çünkü 2021’de hem ilkbahar (27 Nisan-2 Mayıs 2021) hem de sonbahar olmak üzere iki kez Contemporary İstanbul heyecanı yaşanacak. Ancak evlerde kalınan, kısıtlamaların olduğu, hafta sonu ve yılbaşında dışarı çıkılamayan bugünlerde 15. Contemporary İstanbul’u sanal ortamda gerçekmiş gibi gezmek için fuar ekibinin aylardır geceyi gündüze kattığı belirtiliyor. Contemporary İstanbul’un dünkü basın toplantısında bu çalışmaları fuar ekibinden Melih İsmail İnan anlattı.

CI, “https://virtual.contemporaryistanbul.com” adresinde 19 Aralık 2020-6 Ocak 2021 tarihleri arasında gezilebilecek. Siteye girdiğiniz andan itibaren klavyenizin tuşlarıyla ilerleyebilecek, eserleri yakınlaştırarak görebileceksiniz. Hatta, fiziki ortamdaki gibi hızlıca ilerlemek isterseniz “shift” tuşuna basmanız yeterli olacak, “boşluk” tuşuna basarak sevincinizi “zıplayarak” gösterebileceksiniz.

Bununla da bitmiyor, gerçekteki sosyal ortamı aratmamak için sanal fuara getirilen özellikler arasında galerilerle direkt olarak bağlantıya geçmek de var. Eserlerin detaylı bilgilerine ulaşılabilecek ve satın alınabilecek. İnternet sitesinden çevrimiçi konuşmalar ve program da görülebilecek.

Contemporary İstanbul bu yıl sanal ortamda yapılacak

Yorumlar kapalı.