‘Çocuk istismarı içerikli görüntü’ ticareti davasında 14 sanık beraat etti!

Sosyal medya uygulaması üzerinden çocukların cinsel istismarı içerikli fotoğraf satışı ile ilgili aralarında kamu personelinin de bulunduğu 33 sanıklı yargılamanın duruşmalarının kapalı yapılması kararlaştırıldı. Mahkeme, 21 tutukludan 14'ünün tahliyesine karar verirken, duruşma 27 Nisan'a erteledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram isimli sosyal medya uygulaması üzerinden çeşitli gruplar oluşturarak, çocuğun cinsel istismarı içerikli görüntülerin satılması ve satın alınmasına ilişkin aralarında beyin cerrahı ve polis memurlarının da bulunduğu 33 sanıklı davaya devam edildi. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 21 tutuklu sanıktan 13’ü, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 5 tutuksuz sanık ile sanıkların avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, mahkeme; yargılamanın kapalı yapılmasına karar vererek, sanık ve avukatlar dışındaki izleyicileri duruşma salonundan çıkardı.

14 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma tutanağına yansıyan bilgilere göre, mahkeme, 14 tutuklu sanığın tahliyelerine karar verdi. Aralarında beyin cerrahı ile polis memurunun da olduğu 7 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Duruşma, 27 Nisan 2022 tarihine ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Telegram isimli sosyal medya uygulaması üzerinden çeşitli gruplar kurularak, bu gruplarda çocuğun cinsel istismarı içerikli görüntülerin 15-30 TL karşılığında satıldıkları ya da satın alındıkları iddiasına yer verildi. İddianamede, aralarında bir beyin cerrahı, bir polis memuru ve iki askerin de bulunduğu 33 sanığın, ‘çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak’ suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

‘Çocuk istismarı içerikli görüntü’ ticareti davasında 14 sanık beraat etti!

Yorumlar kapalı.