“Çin aşısı olanlar hacca gidemeyecek”

Suudi Arabistan, Çin aşısı olan ve Hac için Pakistan'dan gelenleri ülkeye almaması sonrası ülkeye girişte geçerli olan aşıların olduğu bir liste yayımladı. Listede Çin aşısı CoronaVac'a yer verilmedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz sene COVID-19 salgını nedeniyle turistlere kapısını kapatan Suudi Arabistan, bu yıl bazı şartları yerine getiren insanların hacca gitmesine izin verecek. HaberTürk’ten Fatih Altaylı’nın yazısına göre, Suudi Arabistan, sadece 2 doz COVID-19 aşısı olanları hacca kabul edeceğini ancak Çin merkezli Sinovac aşısı olanlara izin verilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye’de yaşayan ve özellikle 65 yaş üstündeki insanların neredeyse hepsine Sinovac aşısının yapıldığı göz önüne alındığı zaman, Türkiye’nin Suudi Arabistan’ın tutumuna karşı tepki göstermesi bekleniyor.

Endonezya ve Filipinler de aynı durumda

Suudi Arabistan, sadece Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşıların olan turistlerin ülkeye girebileceklerini, Sinovac aşısı olanların hac ziyareti de dahil olmak üzere ülkeye giriş yapmalarına izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Bu tutuma karşı tepkisini ilk gösteren ülke Endonezya oldu. Endonezya, Suudi Arabistan’da Sağlık Bakanlığı gibi birçok yetkili makamla iletişime geçildiğini, Sinovac dışında ülkeye diğer aşıların gelmesinin çok uzun süreceğini dile getirdi. Hac adaylarını bir an önce Suudi Arabistan’a göndermek isteyen ülke, Suudi Arabistan’ın bir an önce bu kararını değiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda Filipinler, Filipinli deniz aşırı işçilerinin bir an önce Suudi Arabistan’a girebilmesi için Çalışma ve İstihdam Bakanlığı’ndan izin istemiş, Suudi Arabistan işçilerin bir süre karantinada kalması şartıyla ülkeye giriş yapmasına izin vermişti.

“Çin aşısı olanlar hacca gidemeyecek”

Yorumlar kapalı.