Cihat Tamer’den gerici Akit’in tehditlerine yanıt: Keşke biraz anlayabilselerdi…

Usta sanatçı Cihat Tamer, tehditlere yanıt verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Usta sanatçı Ferhan Şensoy’u cenazesinde yaptığı konuşmada “70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz” ifadelerini kullanan ve Akit’in hedefi olan sanatçı Cihat Tamer, tehditlere yanıt verdi.

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Cihat Tamer’i “Hem ölene saygı, hem de topluma saygı açısından.. Birazcık kendilerine çekidüzen verseler.. Bizi de, zorla sahaya çağırmasalar.. Ferhan Şensoy konusuna beni zorla değindiren de, tiyatrocu arkadaşı Cihat Tamer!” sözleriyle tehdit etmişti.

Usta sanatçı Cihat Tamer, Cumhuriyet’ten Ali Ayaroğlu’na yaptığı açıklamada “Şensoy’un cenaze töreninde ‘70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz’ derken ne demek istediniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Laik ve demokratik bir ülkede yaşadığımız düşünürsek herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür. Ben kimsenin dinine, inancına bir şey söylemedim, söylemem de. Ben de Müslüman bir aileden gelen bir insanım. Din bağımlısı derken dini her şeye alet eden, suiistimal edenler için konuştum.

Din bireysel bir inançtır yani, Allah ile kul arasındadır. Bunu hiçbir hacı, hoca değiştiremez. Bunu siyasete, ticarete, yargıya sokarsanız işte böyle bir ülke çıkar ortaya. Bu ülkeye laiklik ekmek kadar, su kadar elzemdir. Maalesef sağ hükümetler, kendi yerlerini sağlamlaştırabilmek için halkımızı, dinimizi istismar ettiler, ben bunu söylemek istedim.

Benim dinle ile problemim yok hatta ben de dindar bir insanım. Keşke biraz sözlerimi düşünseler, anlayabilselerdi. Bu kadar hakareti hak ettiğimi sanmıyorum. Tiyatro kısmına da gelirsek, biz gerçekten mesleğimizi çok sıkıntılar içerisinde yaptık. Oyunlarımız yasaklandı, saldırıya uğradık.

Ferhan’ın tiyatrosu yandı, daha ötesi var mı? Ben kötü bir şey söylemedim, hırsızlık etmedim, yolsuzluk yapmadım, sanatımı icra ettim yıllarca.”

Cihat Tamer’den gerici Akit’in tehditlerine yanıt: Keşke biraz anlayabilselerdi…

Yorumlar kapalı.