Çiftçilere giden mesaj ortaya çıktı: Bozkurt’ta regulataör kapakları açılmış!

Batı Karadeniz’in karşı karşıya kaldığı sel felaketinin merkezi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi oldu. Felaketin boyutunu regulataör kapaklarının açılmasının artırdığı iddiaları iktidar tarafından yalanlandı. Bozkurt’ta regulataör kapaklarının açılmasına ilişkin bilgi içeren bir mesaj ise bugün ortaya çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma sebep olan sel felaketinde, baraj kapaklarının açıldığı ortaya çıktı. Selin yaşandığı gün ( 11 Ağustos) Bozkurt’ta regulataör kapaklarının açılmasına ilişkin bir çiftçiye giden mesaj ortaya çıktı.

Bozkurt’ya yaşanan selin felakete dönüşmesinin Bozkurt’a 20 km uzaklıkta bulunan HES barajında yaşanan çökmeden dolayı olduğu iddia edildi. Kastamonu Valiliği ve iktidar bu iddiayı yalanlarken, Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, Bozkurt’ta yaşayan bir çiftçiye selin gerçekleştiği gün giden mesaja ulaşıldı.

Mesajda, “Çiftçilerimizin dikkatine. Bölgemizdeki yoğun yağışlar nedeniyle sel riski beklenmektedir. Tesislerimizi ve arazilerimizi korumak amacıyla barajlarımız kapatılmış regulataör kapaklarımız açılmıştır. Tüm çiftçilerimizin önlem almasını önemle rica ederiz” ifadelerini yer aldığı görüldü.

Çiftçilere giden mesaj ortaya çıktı: Bozkurt'ta regulataör kapakları açılmış!

PAKDEMİRLİ VE SOYLU YALANLAMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı ise sel felaketinde Kastamonu Bozkurt’taki HES’le ilgili problem olduğunun söylendiğini belirterek, “Burada HES’le alakalı bir problem yok. ‘Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı’ diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES’ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor.” diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu tip felaketler olduğu zaman hemen bir değerlendirme yapılıyor, orada herhangi bir santral varsa HES patladı deniyor. Bir patlama söz konusu değil, çünkü patlayabilecek bir şey yok.”

Çiftçilere giden mesaj ortaya çıktı: Bozkurt’ta regulataör kapakları açılmış!

Yorumlar kapalı.