Gündem
CHP’li Veli Ağbaba’dan Bakan Nebati’te çok sert tepki
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Salgın bitti mi bitti. Ekonomi canlı mı canlı, büyüme yüzde 12’lere varmış” sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tepki gösterdi. Ağbaba, “Ey Nebati yalan bu kadar rahat söylenmez, yalanın batsın, yalanın kurusun” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dün katıldığı canlı yayında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Nebati, “Salgın bitti mi bitti. Ekonomi canlı mı canlı, büyüme yüzde 12’lere varmış, ekonomide çarklar dönüyor, ihracat patlamış” ifadelerini kullanmıştı.
“DİYORKİ ‘İHRACAT PATLAMIŞ'”
Nebati’ye CHP’den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi.
“Yeni bir bakan portesiyle karşı karşıyayız. Her gün yeni potların kırıldığı, her gün yeni yalanların söylediği bir bakan portresi var karşımızda” diyen CHP Milletvekili, ”Dün akşam bir haber kanalında diyor ki, ‘Salgın bitti mi, bitti. Ekonomi canlı mı canlı, büyüme yüzde 12’lere varmış, ekonomide çarklar dönüyor, ihracat patlamış’ diyor.
“BU KADAR RAHAT YALAN SÖYLENMEZ”
Bu kadar yalan aynı cümlede söyleniyor. ‘Salgın bitti mi, bitti’ diyor, günlük 20 bin vaka var, 200 ölümüz var. TÜİK büyüme rakamlarını açıklamamış, beyefendi TÜİK’ten önce açıklıyor. Ekonomi canlı diyor, durma noktasına gelmiş, çiftçi gübre atamaz, ekemez, biçemez duruma gelmiş, esnaf perişan, işsizimiz 10 milyonu aşmış, işler tıkır tıkır işliyor diyor. Ey Nebati yalan bu kadar rahat söylenmez, yalanın batsın, yalanın kurusun” ifadelerini kullandı.

-
Yaşam10 saat önce
Behzat Uygur’dan Hakan Ural’a: Sıkıntı Z kuşağı değil, sabah kuşağı
-
Dünya8 saat önce
Köpek gibi görünmek için 260 bin TL harcadı: ‘Hayalim gerçek oldu’
-
Yaşam1 gün önce
Kaan Urgancıoğlu’ndan, Pınar Deniz’e ‘kalp emojisi’
-
Kadın2 gün önce
Beril Varol eski erkek arkadaşı tarafından katledildi
-
Politika2 gün önce
SADAT’tan sandık tehdidi
-
Gündem1 gün önce
Boş baklava, boş tost ve boş gözlemeden sonra şimdi de ‘dünkü poğaça’ dönemi başladı
-
Gündem2 gün önce
Rasim Ozan Kütahyalı: Ayşenur Arslan’ı hapse atıyorlardı, biz devreye girdik; Uğur Dündar 28 Şubat soruşturmasında korkuyordu, bizi aradı!
-
Yaşam1 gün önce
Ata Demirer’in yeni karakteri Recep İvedik’e benzetildi, Şahan Gökbakar’dan yanıt gecikmedi