CHP’li vekil Tanal, “Tek Adam sistemi çocuklarımızın hayallerini çaldı”

Çocuk Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Evlatlarımızın Türkiye’ye ilişkin hayalleri yok. Yurt dışında yaşamak, Alman vatandaşı olmak istiyorlar. Tek Adam sistemi, evlatlarımızın hayallerini çaldı” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Tanal, çocuklara savaş, şiddet, gözyaşı ve ayrımcılıktan arındırılmış, eşit adil, özgür ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

TEK ADAM SİSTEMİ EVLATLARIMIZIN HAYALLERİNİ ÇALDI!

Türkiye’de çocukların iktidarın yanlış politikalarının kurbanı olduğunu belirten Tanal, “Her fırsatta 18 yıldır ülkeyi yönetenlere çocuklarımızın kobay olmadığını anlatıyoruz ama dinletemiyoruz. Sık sık değişen eğitim sistemi çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Uzaktan eğitim sistemini, EBA sistemini de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Evlatlarımızın Türkiye’ye ilişkin hayalleri yok. 23 Nisan’da geleceğe dair hayali sorulan minik yavrumuz, ‘Alman vatandaşı olmak istiyorum’ cevabını veriyorsa oturup düşünmemiz lazım. Geçtiğimiz aylarda kapsamlı bir gençlik araştırmasının sonuçları açıklandı. Bu araştırmaya göre, geçlerin yüzde 76’sı, daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri yarıdan fazlası mutsuz ve umutsuz. Çünkü liyakatin yerini torpil ve yandaşlık aldı. Nepotizm, akraba, eş-dost kayırmacılığı sıradanlaştı. Tek Adam sistemi, evlatlarımızın hayallerini çaldı. Ancak çocuklarımız, gençlerimiz umutlarını yitirmesin. CHP iktidarında işe alımlarda, atamalarda liyakati esas alacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her zaman vurguladığı gibi bizim dönemimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. CHP iktidarında çocuklarımız özgürce hayal kurabilecek” diye konuştu.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN KAYNAĞI YOKSULLUKTUR

CHP’li vekil Mahmut Tanal, çocuk işçiliğinin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hükümet her ne kadar 2018 yılını ‘Çocuk İşçiliği İle Mücadele Yılı’ ilan etse de çalışan/çalıştırılan çocuklar konusunda da başarısız olmuştur. Tartışılan TÜİK istatistikleri, iktidarı kurtarmaya yetmiyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi çocuk işçiliğinin kaynağı yoksulluktur. Bataklık kurutulmadan, yoksulluğa çare bulunmadan çocuk işçiliği bitmez. Bir zamanlar ben de çocuk işçiydim. Hiç kimse güle oynaya yavrusunu çalıştırmıyor. Çocuklar ailelerine destek olmak, harçlıklarını çıkarmak için zorlu şartlarda çalışıyor. Sosyal devlet ilkesi doğrultusunda yoksulluğu bitirirsek, çocuk işçiliği sorunu da kendiliğinden çözülür.”

CHP’li vekil Tanal, “Tek Adam sistemi çocuklarımızın hayallerini çaldı”

Yorumlar kapalı.