CHP’li Tanal, kendisine “terörist” diyen MB’den 4 bin TL manevi̇ tazminat kazandı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medyada kendisine "terörist” diyen M.B.’den 4 bin TL manevi tazminat kazandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medyada kendisine “terörist” diyen M.B.’den 4 bin TL manevi tazminat kazandı. Tanal, “İktidar temsilcilerinin dolduruşuna gelenler sosyal medyadan bizlere ‘terörist’ diye hakaret ediyor. Her türlü eleştiri başımız gözümüz üstündedir. Lakin hakaretlere kesinlikle rıza göstermeyiz” dedi.

Rize’de yaşayan M.B. isimli şahıs, kendisine ait Twitter hesabında yaptığı bir yorumda, CHP’li Mahmut Tanal’ı hedef alarak, “Kim olduğu hiç umurumda değil. Bu ülkede kanun yok mu? Terörist olan bu herif niye tutuklanmıyor? Başka nasıl terörist olur” dedi.

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Tanal’ın şikayeti üzerine M.B.’yi hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle adli para cezasına çarptırdı. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi ise Tanal’ın açtığı tazminat davasında, M.B. aleyhine 4 bin TL’lik manevi tazminata hükmetti.

Tanal, daha önce de Aydın’da ikamet eden S.S. isimli şahsı, Twitter’da kendisine yönelik “Haklısın Tanal, senin gibi teröristleri hala siyasetçi kabul edip derdest etmeyen yargı bizce de yargı değildir” sözlerinden dolayı mahkum ettirmişti.

Mahkemelerin “terörist” ifadesine ilişkin kararını değerlendiren Tanal, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“İKTİDAR TEMSİLCİLERİNİN DOLDURUŞUNA GELENLER, SOSYAL MEDYADAN BİZLERE ‘TERÖRİST’ DİYE HAKARET EDİYOR”

“Biliyorsunuz AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve etrafındakiler, muhalifleri ‘terörist’ diye damgalamayı alışkanlık haline getirdi. İktidar temsilcilerinin dolduruşuna gelenler de sosyal medyadan bizlere ‘terörist’ diye hakaret ediyor. Bu Rizeli vatandaş da Melih Gökçek’in dolduruşuyla mahkemece mahkum edilen ifadeyi şahsıma karşı kullandı. Her fırsatta sosyal medya kullanıcılarını uyarıyorum. Kutuplaşma yaratarak seçim kazanmaya çalışanların peşine takılmayın. Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak hakaret etmeyin. Sonra siz zararlı çıkıyorsunuz. Dava açınca bana ulaşıyorlar şahsıma hakaret edenler, özür diliyor. ‘Ben ettim sen etme’ diyorlar. Davadan vazgeçmemi istiyorlar. Ancak herkes bilsin ki her türlü eleştiri başımız gözümüz üstündedir. Lakin hakaretlere kesinlikle rıza göstermeyiz.”

CHP’li Tanal, kendisine “terörist” diyen MB’den 4 bin TL manevi̇ tazminat kazandı

Yorumlar kapalı.