CHP'li Öztunç yine sordu: "Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı?"

CHP’li Öztunç yine sordu: “Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Fethiye ziyaretinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a, kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan sattığı iddialarını tekrar sordu. Öztunç, "Bugün beşinci gün tekrar soruyorum: Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı? Cevap vermiyorsun, susmak kabul etmektir. Onurlu bir davranış göster, istifa et" dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç CHP Fethiye İlçe Başkanlığı’na bugün yaptığı ziyarette konuştu. Öztunç geçtiğimizde günlerde gündeme gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan sattığı iddiasını yeniden hatırlattı. Beş gündür Pekcan’a aynı soruyu sorduğunu ve cevap alamadığını söyleyen Öztunç, Bakan Pekcan’ı istifaya davet etti.

Öztunç’un açıklaması şöyle:

“YENİ ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE BU RAKAM 40 MİLYONMUŞ”

“Yeni aldığım bilgiye göre bu rakam 40 milyonmuş. Hanımefendi kendi bakanlığına kendi şirketinden mal satan olarak tarihe geçti. Bugün beşinci gün. Yine soruyorum: Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı? Sayın Bakan bu etik mi değil mi? Sayın Bakan susuyorsun, cevap vermiyorsun. Cevap vermemek kabul etmektir. Demek ki sattın ki sesin çıkmıyor. İstifa etmeyi düşünüyor musun? İlla senin hakkında suç duyurusunda mı bulunalım. Onurlu bir davranış göster, de ki ‘Ben bu işi yaptım. Yanlış yaptım, istifa ediyorum.’ Devletin bakanı kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satar mı? Satan Bakan, alan Bakan. Para ise milletin parası, garibanın parası. ‘Yaparsa AK Parti Yapar.’ Evet, yaparsa böyle bir sahtekarlığı bunlar yapar. Başka kimse yapamaz. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah el ele verip Türkiye’yi Millet İttifakı olarak düzlüğe çıkaracağız.”

CHP’li Öztunç yine sordu: “Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı?”

Yorumlar kapalı.