CHP’li Öztunç: Hükümetin ağacın yeşiline karşı alerjisi var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil Faciasının yıl dönümünde yaptığı açıklamada “Çernobil örneği var ama Türkiye çevre konusunda, nükleer konusunda yanlış bir biçimde yoluna devam ediyor. Türkiye adeta bir termik santraller çöplüğü yapılmak isteniyor. AK Parti hükumetinin ağacın yeşiline karşı bir alerjisi var, sadece doların yeşiline karşı bir sevgisi var” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çernobil felaketinin 35. yıl dönümünde konuştu. Öztunç, geçmişte Çernobil gibi bir facianın olmasına rağmen AKP’nin hâlâ çevreci bir politika izlemediğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

“TÜRKİYE ADETA BİR TERMİK SANTRALLER ÇÖPLÜĞÜ YAPILMAK İSTENİYOR”

“Çernobil faciasının 35. yıl dönümü. Çernobil nedeniyle milyonlarca insan bu faciadan etkilendi, yaklaşık bir milyon insan da yaşamını yitirdi. Özelikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler Çernobil’den ciddi anlamda etkilendiler. Geçmişte Çernobil gibi bir facianın olmasına rağmen geleceği planlama adına maalesef yanlış adımlar atılıyor. Türkiye özellikle AK Parti hükumeti döneminde yanlış adımlar atıyor. Çernobil örneği var ama Türkiye çevre konusunda, nükleer konusunda yanlış bir biçimde yoluna devam ediyor. Türkiye adeta bir termik santraller çöplüğü yapılmak isteniyor. Türkiye, Avrupa’nın çöp merkezi yapılmak isteniyor. AK Parti çevre konusunda duyarlı değil. AK Parti hükumetinin ağacın yeşiline karşı bir alerjisi var, sadece doların yeşiline karşı bir sevgisi var. Biz CHP olarak AK Parti hükumetini uyarıyoruz. Lütfen artık doğayla uğraşmaktan ve çevreyi kirletmekten vazgeçin ve çevreci bir politikayı gündeminize getirin.”

CHP’li Öztunç: Hükümetin ağacın yeşiline karşı alerjisi var

Yorumlar kapalı.