CHP'li Özel'den Erdoğan'a: "Sadece İzmir'den değil, 81 vilayetin hiç birinden ümidiniz olmasın!"

CHP’li Özel’den Erdoğan’a: “Sadece İzmir’den değil, 81 vilayetin hiç birinden ümidiniz olmasın!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e yönelik olarak kullandığı "her ne kadar bize oy vermeseler de... bundan sonrasında da ümidim yok" ifadelerinin "topyekun ötekileştirici" bir anlam içerdiğini belirtirken, "Siz bu kadar ikiyüzlü, kendini düşünen, halkı düşünmeyen siyaset yapar ve bir şehri topyekun ötekileştirir, şeytanlaştırırsanız, ümidiniz olmasın zaten. Sizin sırf İzmir'den değil önümüzdeki seçim 81 vilayetin hiçbirinden ümidiniz olmasın" diye konuştu.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Bornova İlçesi’nde Balkan İşbirliği Toplantısı’na katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gara tartışmalarına değinen Özel, “Gara’daki operasyon öncesinde ve sırasında yaşananlar AK Parti’yi kamu vicdanında mahkum etmiştir, mahcup etmiştir. Öncesinde gerekli gayreti göstermeyenlerin, operasyonda istihbarata ve istihbarata karşı koyma noktasında zafiyet içinde olanların, operasyon sırasında yaşananlardan sonra topyekun muhalefete bir saldırısı var” dedi.

“SADECE İZMİR’DEN DEĞİL, 81 İLDEN DE ÜMİDİNİZ OLMASIN!”

Erdoğan’ın kongredeki İzmir’e yönelik “Her ne kadar bize oy vermeseler de” diye başlayan sözlerine de değinen CHP’li Özel, şöyle konuştu: “Topyekün bir İzmir’i dışlayan, ötekileştiren bir anlayış var. Oysa ki İzmir’de oy veren de var, oy vermeyen de var.. Oy verenin vermeyenden daha az olması, hepsini herkesi birden karşısında hisseden bu ötekileştirici dili İzmir’e layık kılmaz… Bir Cumhurbaşkanı, bir siyasi parti genel başkanı oy alsın almasın o şehri kucaklamak zorundadır.. Hatta diyor ki sonrasında (hiç ümidim yok ama bu yaptıklarımız anlaşılır)… Yani İzmirlilerin bundan sonraki tutumlarından ümidi olmadığını kendisi söylüyor.. Siz bu kadar ikiyüzlü, siz bu kadar sadece kendini düşünen, halkı düşünmeyen siyaset yapar ve bir şehri topyekun ötekileştirir, şeytanlaştırırsanız sizin ümidiniz olmasın zaten.. Sizin sırf İzmir’den değil önümüzdeki seçim 81 vilayetin hiçbirinden ümidiniz olmasın.”

UMUTLARI SİYASİ YANKESİCİLİĞE KALMIŞ!

Bir televizyon programında operasyona ilişkin söylediklerinin 7 saniyelik videoyla çarpıtılmaya çalışıldığını aktaran Özel, şöyle konuştu:

“Bize verdikleri bilgi, (biz bombardımanda askerlerimizi öldürmedik, bunları PKK şehit etti. Biz de şunu söylüyoruz, (zaten bir tarafta PKK bir şey diyorsa bir tarafta Türk Silahlı Kuvvetleri bir şey diyorsa bizim öyle kanıta manıta ihtiyacımız yok. Tabii ki biz zaten TSK’ya inanırız. Sonra da diyoruz ki (bunların önemi yok, aslında önemli olan bu askerlerimizin yaşatılabilmesiydi) diyoruz. Buradan kimin öldürdüğünün bir önemi yok diye yedi saniyelik bir videoyla algı operasyonu yapıyorlardı. Dün 2 dakikalık kaydın tamamını yayımladığımızda bu algı operasyonunu yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kamuoyuna size nasıl mahcup olduğunu herkes gördü. Tek ümitleri kesip biçerek söylenmemiş sözleri söylenmiş gibi, yapılmamış işleri yapılmış gibi göstererek kendilerini var etmeye çalışmak. Bir iktidarın umudu siyasi yankesiciliğe, siyasi manipülasyona, kes kopyala yapıştıra kaldıysa vahim. Umut siyaseti bitti, korku siyaseti işe yaramıyor artık. Kendileri panik siyasetindedir. Hallerine müstehzi ifadelerle gülümsemek dışında bizim elimizden bir şey gelmiyor.”

CHP’li Özel’den Erdoğan’a: “Sadece İzmir’den değil, 81 vilayetin hiç birinden ümidiniz olmasın!”

Yorumlar kapalı.