CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, FETÖ’nün siyasi ayağına girilse AK Parti’nin yarısı kalmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Her işte olduğu gibi FETÖ ile mücadelede de iş sulandırıldı" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 2 hafta önce aynı programa katılan ve “FETÖ’nün her ayağına girildi, bir siyasi ayağına girilmedi” ifadesini kullanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’ya tepki gösterdi.

“O zaman bu işin siyasi ayağına da gireydiniz” diyen Salıcı, “Elinizden tutan mı oldu? Hayıflanmanın bir anlamı yok, bu şikayeti ortağınıza yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Baklavacı ayağına girildi siyasi ayağa girilmedi”

“Bunlar FETÖ’nün siyasi ayağına girmek istediler de ellerini birileri mi tuttu” sorusunu soran Salıcı, “FETÖ’nün baklavacı ayağına girdiler. Esnaf ve ticaret ayağına girdiler. FETÖ’nün siyasi ayağına girecek olanlar kim? Benim istihbarat örgütüm yok. Benim arkamda bir ordu da yok, polis teşkilatı veya kolluk kuvveti de yok. Yargı da yok ama iktidarın elinde bunların hepsi var. İktidar, ‘Bu işin siyasi ayağını araştırıyoruz, bununla ilgili önümüze somut veriler getirin’ diyemez mi? Peki neden bunlar denilmiyor? Bu denilse emin olun AK Parti’nin yarısı kalmaz. Partinin yarısı gider” şeklinde konuştu.

“FETÖ ile fotoğraf çektirmek torpil vesilesiydi”

Pensilvanya’ya gidip, boy boy fotoğraf çektirip, o fotoğrafları da 15 Temmuz’dan önce kendi sosyal medya hesaplarında gururla paylaşan, bunu da parti içinde bir yükselme aşaması olarak gören bir sürü AK Parti’li siyasetçinin de var olduğunu ileri süren Salıcı, şunları söyledi:

Bu isimlerin fotoğrafları gazetelerde yayınlandı. Siz, kaç tane CHP’li siyasetçinin fotoğrafını gördünüz? AK Parti, bu meseleyi parti içi yükselme, torpil vesilesi olarak görmedi mi? Bu, CHP’nin toprağında yetişmez. Hadi çıkarsınlar ortaya. Bu konudan şikayetçi olan MHP içindeki siyasi yönetici, bu sitemini ortağına söyleyecek.

“Ne istediler de vermedik’ sözü bana ait değil”

“Aynı menzile yürüdük’, ‘Ne istediler de vermedik’ ve ‘Ben, göreve geldiğimde valilerin 74’ü FETÖ’cüydü’ sözü bana ait değil” diyen Salıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu sözlerin hepsinin müsebbibi AK Parti’nin başındaki ya da yetkili kurumlarında çalışmış kişilerdir. Bütün bunlar söylendikten sonra ‘işin siyasi ayağına girilmedi’ diye hayıflanmanın bir anlamı yok. FETÖ’nün siyasi ayağına girmeyen de sizdiniz, girseydiniz. Elinizi tutan mı vardı? Her işte olduğu gibi FETÖ ile mücadelede de iş sulandırıldı.

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, FETÖ’nün siyasi ayağına girilse AK Parti’nin yarısı kalmaz

Yorumlar kapalı.