CHP’li Kılınç: “AKP döneminde yerel radyoların yarısı kapandı”

CHP’li Kılınç: “AKP döneminde yerel radyoların yarısı kapandı”

Radyolarla ilgili hazırladığı raporu 6 Mayıs Radyo Günü’nde açıklayan CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye radyolarının yaklaşık 100 yıllık tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Devlet yetkililerini, bakanlıkları, cumhurbaşkanlığını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu radyolarla ilgili sorunlara sahip çıkmaya çağırıyorum” çağrısı yaptı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllar radyo yayıncılığı yapan Yüksel Mansur Kılınç, “Yüz Yıllık Tarihinin En Zor Günlerinde Radyo” başlığı ile hazırladığı raporda, radyoların içinde bulunduğu büyük krizi gözler önüne serdi.

Aynı zamanda TBMM Başkanlığı’na yerel radyo ve televizyonların sorunları ile ilgili araştırma önergesi ve soru önergesi veren Kılınç, “2018 yılında patlak veren ekonomik kriz, ardından 2020 yılının ilk aylarından itibaren ortaya çıkan pandeminin yarattığı olumsuz koşullar, radyo kuruluşlarını büyük bir krize sokmuştur. Özellikle yerel-bölgesel radyo ve televizyonlar artık varlığını sürdüremez duruma gelmiş ve yüzlercesi kapanmıştır” dedi.

2018 yılında RTÜK’te karasal yayın lisansı bulunan toplam radyo sayısının 1126 iken 2021’de 903’e düştüğüne dikkat çeken Kılınç, “RTÜK’te başvurusu olan radyoların yarıya yakını AKP döneminde kapanmıştır. Tek adam yönetiminin uygulandığı son üç yılda ve pandemi koşullarında ise ülkemizdeki yerel-bölgesel radyoların yaklaşık üçte biri kapısına kilit vurmuştur” diye konuştu.

Radyoların ve radyocuların çok zor durumda olduğunun altını çizen Yüksel Mansur Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zorlukları aşmanın çabası içindeyiz. Telif ödemeleri nedeniyle birçok radyo yayın yapamayacak duruma geldi. Birçok radyo yayın hayatından çekildi. Yerel renk ve kültürümüzün en önemli ögelerinden olan yerel ve bölgesel radyolarımızın korunması için daha fazla devlet desteğine ihtiyaç var. Devlet yetkililerini, bakanlıkları, cumhurbaşkanlığını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu radyolara, radyoculara sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Başta deprem olmak üzere olağanüstü durumlarda haberleşmenin, bilgi iletiminin en kolay ve pratik yolunun radyo kuruluşları ve onların işlettiği karasal vericiler olduğuna vurgu yapan Yüksel Mansur Kılınç, karasal radyo yayınlarının Türkiye’nin ulusal güvenliği için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

CHP’li Kılınç: “AKP döneminde yerel radyoların yarısı kapandı”

Yorumlar kapalı.