CHP'li Kaya'dan tarihi Sarar İlköğretim Okulu'nun kapatılmasına tepki

CHP’li Kaya’dan tarihi Sarar İlköğretim Okulu’nun kapatılmasına tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; Ankara’nın tarihi ilkokullarından Sarar İlköğretim Okulu’nun kapatılarak yerine Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınması planına tepki gösterdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın tarihi ilkokullarından olan ve arsası okul yapılmak üzere, Atatürk dönemi TBMM başkanlarından Abdülhalik Renda tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Sarar İlköğretim Okulu’nun kapatılması ve yerine Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınması planlanıyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Sarar İlkokuluna giderek okul bahçesinde açıklama yaparak tepki gösterdi.

“CUMHURİYET TARİHİNİ YOK ETMEK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPIYORSUNUZ”

Kaya, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’le birlikte yaşayan, Cumhuriyet tarihini anlatan bu okul yok edilmek isteniyor. Bu okul kapatılıyor ve yerine ne yapılacağı belli değil. Bu okulda 350-400 öğrenci var. 3 ana sınıfı, 3 birinci sınıfı, 3 ikinci sınıfı, 3 üçüncü sınıfı olan bir okul; 20 personeli olan ve tarihi bir dokuya sahip olan okul…

Bu okulu hangi gerekçeyle kapatıyorsunuz, kimin çıkarına hizmet ediyorsunuz? Cumhuriyet tarihini Başkent’ten yok etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Buradan, Sarar İlkokulu’ndan mezun olan ve bugün hayatta olan tüm yurttaşlarımıza çağrı yapıyorum. Tarihinize sahip çıkın, oturduğunuz sınıflarınıza sahip çıkın, okulunuza sahip çıkın. Bu, sizin göreviniz.

CHP’li Kaya’dan tarihi Sarar İlköğretim Okulu’nun kapatılmasına tepki

Yorumlar kapalı.