CHP’li Çakırözer: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir! Aile şirketi hiç değildir”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarete AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ile AKP Kadın Kolları üyesinin katılmasına ve Bilal Erdoğan’ın resmi protokolde ilk sırada yer almasına tepki gösterdi. Çakırözer, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir! Aile şirketi hiç değildir” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti nedeniyle dün resmi ziyarette bulunmak üzere Özbekistan’a gitti. Ziyarete AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nur Çümen ve AKP Kadın Kolları üyesi Zehranur Yılmaz’ın da katılmasına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda şöyle konuştu:

“O UÇAK RESMİ MAKAM UÇAĞI”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’a resmi ziyaretindeki, parti devletini andıran görüntüleri esefle kınıyoruz. Cumhurbaşkanını taşıyan uçak resmi makam uçağıdır. Tüm harcamaları 84 milyonun vergilerinden ödenmektedir. Hal böyleyken o uçağa AKP’li gençlik kolları üyelerinin davet edilmesi demokratik devletin olmazsa olmazı olan hesap verebilirlik ilkesine aykırıdır. Aynı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP milletvekilleri ve il başkanlarına yemek verilmesi gibi demokratik hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmaz.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARTİ DEVLETİ DEĞİLDİR”

Özbekistan’daki resmi karşılamada Cumhurbaşkanı’nın oğlunun en başta yer alması da vahim protokol hatasıdır. Etno Spor ve Okçuluk Federasyonu başkanlığı sıfatlarıyla tanınan Bilal Erdoğan’ın yeri protokolün başı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir. Aile şirketi hiç değildir. 84 milyonun bütçesini yazlık, kışlık, uçan saraylarında parti bütçesiymiş gibi har vurup harman savuranlardan ilk sandıkta bu millet hesap soracaktır.”

 

CHP’li Çakırözer: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir! Aile şirketi hiç değildir”

Yorumlar kapalı.