CHP’li başkan vaka sayılarını açıkladı: Bakanlık gerçek verileri sakladı

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yaptığı açıklamada, kentte günlük 300-350 pozitif vakanın tespit edildiğini söyledi. Bayar, bakanlığın gerçek verileri sakladığını belirterek AKP hükümetini salgınla ‘gerçekçi mücadeleye’ davet etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yaptığı yazılı basın açıklamasında, Antalya’daki koronavirüs sayılarına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bayar, bu konuda şeffaf bir yol izlenmediğini kaydederek, hükümeti salgınla ‘gerçekçi bir mücadele’ yürütmeye davet etti.

Bayar bununla birlikte, Antalya’da günde 300-350 pozitif vaka tespit edildiği yönünde duyumlar aldıklarını belirtti. CHP’li başkan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“SON BİR HAFTADA 12 HEKİM YAŞAMINI YİTİRDİ”

“Bugüne kadar Covid-19 yüzünden 37 hekim hayatını kaybetti. 37 hekimimizin 12 tanesini son bir haftada kaybettik. Duyumlarımıza göre Antalya’da günlük 300-350 pozitif vaka tespit ediliyor. Bazı hastanelerimizde boş oda kalmadığından hastaların tek odada ikişerli yatırılmaya başlandığını duyduk. Önceleri aile hekimi başına 3-4 hasta düşerken, şimdilerde bu sayının 15’i bulduğu söyleniyor. Ayrıca yurtdışından gelen turistler sadece sorgulanıyor ve ateşleri ölçülüyor fakat geri giderlerken bu turistlere PCR testi yapılıyor ve bu çıkışlarda günlük 10-15 pozitif vaka tespit ediliyor.

“AKP, TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR”

Turizmi canlandırmak, ekonomiye katkı sağlamasını beklemek adına AKP hükümetinin izlediği yol toplum sağlığını büyük tehlikeye atmaktadır. Tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in Covid-19 hastalığına yakalandığını gizlemesi gerektiğini söyleyen AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu gibi zihniyete sahip iktidar sahipleri iyi bilmelidir ki; insan sağlığı ve hayatı çirkin ekonomik hesaplara ve siyasi çıkar malzemelerine alet edilemeyecek kadar değerlidir.

“YANLIŞLARDAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ”

Tüm bu yanlışlardan dönülmesi, salgınla gerçekçi bir şekilde mücadele edilmesi ve sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanması adına AKP Hükümetini; ekonomik hesaplarını, çıkar siyasetini ve egosunu bir kenara bırakıp Bilim Kurulunu ve Türk Tabipler Birliği’ni acilen toplayarak, bilimsel yöntemlerle, alınması gereken önlemleri belirlemeye ve uygulamaya davet ediyoruz”

CHP’li başkan vaka sayılarını açıkladı: Bakanlık gerçek verileri sakladı

Yorumlar kapalı.