CHP’li Bakırlıoğlu: Sahte içkiden sonra ‘sahte gübre’

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bursa’nın Gürsu ilçesinde 247 çuval “sahte gübre” ele geçirilmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada:

“Sahte içki ülkemizde can almaya devam ederken Bursa’nın Gürsu ilçesinde 247 çuval “sahte gübre” ele geçirildiğini İlçe Kaymakamlığı duyurdu. Bu durum yani piyasada sahte gübrenin satılması adım adım yaklaşan “gıda krizinin” habercisidir.

Ülkemizdeki gübre fabrikalarının özelleştirilmesi beraberinde ithal gübreyi getirdi. Her yıl milyarlarca dolar verip gübre ithal ediyoruz. Dövizde meydana gelen artış gübre fiyatlarında da dalgalanmaya neden oldu ve gübre fiyatlarında %80’lere varan artışlar meydana geldi. Çiftçinin içinde bulunduğu çıkmazı bilen bazı art niyetliler, sahte gübre üretme işine girdiler. Tarımsal üretimde girdi kalemleri içinde önemli bir yer tutan gübre fiyatlarındaki artış beraberinde gıda fiyatlarının artmasına neden olmaktadır.

Türkiye artan gıda fiyatları nedeniyle “tanzim satış” kuyruklarını 2019 yılında görmüştü. İktidar temsilcilerinin “Varlık Kuyruğu” olarak tanımladığı; soğanı, patatesi bir lira daha ucuz almak için 70 yaşındaki yurttaşlarımızın saatlerce beklediği o utanç kuyruklarını yakın zamanda tekrar görebiliriz.

Pazar artıkları ile beslenen yurttaşlarımızın görüntüleri, pandemi sürecinin olumsuz etkileri, Halk Ekmek büfelerinin önündeki kuyruklar, fenni gübrenin bile sahtesinin yapılıyor olması yakın gelecekte ciddi bir “gıda krizi” yaşayacağımızı bizlere göstermektedir. Gelinen bu nokta, AKP’nin yanlış tarım ve ekonomi politikalarının sonucudur. Dünyayı ve ülkemizi sarsan Covid-19 salgını sağlık kadar beslenmenin ve tarımın da ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Artık dünyanın geleceğinin tarım olduğu gerçeği herkes tarafından kabul edilmektedir. Türkiye’nin üretim odaklı ulusal bir tarım politikasına ihtiyacı vardır” dedi.

CHP’li Bakırlıoğlu: Sahte içkiden sonra ‘sahte gübre’

Yorumlar kapalı.