CHP’li Aydoğan’dan İmamoğlu’na destek

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik Kanal İstanbul projesine karşıt afişler nedeniyle başlatılan ön inceleme hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konuşmasına Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditler içeren mektubuna değinerek başlayan Aydoğan, “Biz mafya ile çeteyle muhatap olmayız çünkü katıksız hukuk devleti özlemi çeken bir patiyiz. Ülkenin hukuksuzluk içinde boğulduğu zamanlardayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik asla kabul edemeyeceğimiz bir üslup ve içerikle tehditler savuranlara gıkı çıkmayan savcıları, sorumlu bakanları ve hatta bu ayarsızlığa tepki göstermeyen herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik bir hukuk devletidir! Bunu değiştirme arzusunda olanlar, bizim gözbebeğimiz Genel Başkanımızın yol göstericiliği ile açılan aydınlık yolda yok olup gitmeye mahkûmdurlar!” dedi.

HALKIN PARASINI KENDİ KİRLİ OYUNLARINA KULLANMIŞ OLDUKLARINI UNUTUYORLAR

Aydoğan, “Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldı. Bu inceleme yazısında söz konusu afişlerin Anayasanın 104. 123 ve 127. maddelerinde belirtilen İdarenin bütünlüğü ilkesi ve Devlet politikasının kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı belirtilmiş ve uluslararası hukuk boyutu bulunduğu, aynı zamanda yabancı devletleri de ilgilendiren” şeklinde ifadeler geçiyor. Gerekçe ne? Kanal İstanbul’un bir cinayet projesi olduğunu halka duyurmak! Nasıl? Billboardlara afişler asarak! 5216 sayılı Kanunu’nun yani belediyelerle ilgili mevzuat, 7/g maddesi der ki; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirleme yetkisi Belediyenindir. Yine aynı kanunun içeriğinde bölge halkının çıkarlarının korunmasını belediye başkanının görevi olarak tarif ediyor. Sayın İmamoğlu’na bu soruşturmayı açmayı isteyenler İmamoğlu’nu suçlamaya kalkanlar kaybettikleri seçim için seçim gecesi kaybettiklerini bile bile, İstanbullunun parasıyla şehrin her yerine seçimi kazandık diye afişler asmışlardı hatırladınız mı? Buna sesini çıkarmayan İçişleri Bakanlığı ve yetkili merciiler, İstanbul halkının çıkarlarını koruyan, İstanbul halkının gözbebeği belediye başkanını sorgulamaya kalkıyor! Suç? Halkın çıkarlarını korumak. Bir haksızlığı dayatıyorlar! Halkın parasını kendi kirli oyunlarına kullanmış olduklarını unutuyorlar.” şeklinde konuştu.

 

CHP’li Aydoğan’dan İmamoğlu’na destek

Yorumlar kapalı.