CHP'li Akın: Dere yatağına ev yaparsanız, aklınızda hep rant olursa, afet riskini yükseltirsiniz

CHP’li Akın: Dere yatağına ev yaparsanız, aklınızda hep rant olursa, afet riskini yükseltirsiniz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Batı Karadeniz’deki sel felaketlerini; “Dere yatağına ev yaparsanız fay hattına ev dikerseniz. Bilimin ışığında önlemler almazsanız, aklınızda hep rant olursa, afet riskini yükseltirsiniz” sözleri ile değerlendirdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Batı Karadeniz’deki sel felaketlerinin nedenlerini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Akın, şunları söyledi:

“Batı Karadeniz 11 Ağustos’ta yoğun yağışa ve sele teslim oldu. Bölgedeki hidroelektrik santraller yaşanan selde yine büyük rol oynadı. Plansız ve öngörüsüz HES’lerin yapım aşamasındaki doğa tahribatı önemli etkenlerden sadece birkaçı olarak karşımızda duruyor. AK Parti iktidarı ne yazık ki felaketlerden ders çıkaran bir iktidar değil. 19 yıldır bir ülkeyi yöneten hükümet hiç mi felaketler için herhangi bir önlem almaz. Ne yazık ki yapmıyorlar. Uyarılarımızı da kulak tıkıyorlar.

“SON OLMAYACAK DEDİĞİMİZ GÜNÜN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ, SİNOP’TA BÜYÜK FELAKET YAŞANDI”

Giresun’da yaşanan sel felaketi ilk olmadığı gibi son da olmayacak dediğimiz günün üzerinden 1 yıl geçti. 27 Temmuz’da Rize’yi, 3 Ağustos’ta Ordu’yu sel vurdu. 11 Ağustos’ta ise Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta büyük bir felaket yaşandı. Bölgedeki sel felaketin tek sorumlusu elbette HES’ler değil. Ezine Çayı içerisindeki yapılaşmanın plansızlığı dere üzerine yapılan yanlış yerleşim, köprüler, tomruklar hepsi afeti büyüten nedenlerdir. Dere yatağına, ev yaparsanız fay hattına ev dikerseniz, bilimin ışığında önlemler almazsanız, aklınızda hep rant olursa, afet riskini yükseltirsiniz.”

CHP’li Akın: Dere yatağına ev yaparsanız, aklınızda hep rant olursa, afet riskini yükseltirsiniz

Yorumlar kapalı.