CHP’li Akatlı, Erdoğan’ın kendi̇ sözlerini paylaştığı için “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanıyor!

Eski CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi sözleri de olan toplam 53 sosyal medya paylaşımından dolayı "Cumhurbaşkanı hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi sözleri de olan toplam 53 sosyal medya paylaşımından dolayı “Cumhurbaşkanı hakaret” suçlamasıyla yargılanıyor.

CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Zeynep Altıok Akatlı’nın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Urla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri ve partililer duruşmaya katıldı. Duruşma 25 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

AVUKAT AYDIN: ERDOĞAN’IN KENDİ SÖZLERİ

Akatlı’nın avukatı Murat Aydın duruşma sonrası yaptığı açıklamada, söz konusu sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Kasım 2017’de kendi söylediği, “Tepeden tırnağa ailem de dahil artık bu makamı kullandırtmayacağız. Bu makamlar sahtekarların dolandırıcıların kullanacağı makamlar değildir” sözlerinin de yer aldığını vurguladı. Aydın şunları söyledi:

“Bir siyasetçi ve eski milletvekili siyasi iktidarı eleştirdiği için yargılanıyor. Eleştirmek hakaret kapsamında tartışılıyor. Bu hem bir hak hem de bir görevdir. Hakaret içeren bir paylaşım yok. Savcılık bütün tweetlerini alıp iddianameye koymuş. Hatta bazı tweetleri birden fazla kez yazmışlar. Bir tweet cumhurbaşkanının kendi sözlerini anlatıyor sadece. 5’i mükerrer 58 tweet var dosyada. Tamamı siyasi eleştiri niteliğinde.”

AKATLI: HUKUK SİSTEMİ OYALANIYOR

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Zeynep Altıok Akatlı ise davacının avukatının yine duruşmaya katılmamasına tepki gösterdi. Akatlı, “İfade ve eleştiri hakkını kullandığım sözlerimden dolayı cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan yüz bin kişiden biriyim. Davamız yine ertelendi. Memlekette bunca haksızlık, kadın cinayeti davaları, siyasi görüşleri nedeniyle yargılananlar ve adalet bekleyen katliamlar var. Bunlar dururken kamu kaynakları ve hukuk sistemi böyle oyalanıyor ve kilitleniyor” diye konuştu.

CHP’li Akatlı, Erdoğan’ın kendi̇ sözlerini paylaştığı için “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanıyor!

Yorumlar kapalı.