CHP’den tutuklu Boğaziçililere destek

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri hakkındaki yargılamanın yarınki duruşması için “Bu vasat ve korkak anlayışa mahkum değiliz. Cuma günü Berke ve Perit ile sesini yükselten tüm gençler için Çağlayan’dayız” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerin hakkındaki yargılamanın yarınki duruşması öncesinde yazılı açıklama yaptı.

Gökçen, “Bütün bunlar sesini yükselten, örgütlü ve demokratik mücadeleden korkmayan gençleri ‘sakıncalı’ gören zihniyetin eseri. Bu vasat ve korkak anlayışa mahkum değiliz. Hepimiz çok daha iyi bir üniversiteyi, bilimle anılan ve üreten bir ülkeyi, çok daha iyi bir yaşamı hak ediyoruz. Bunları bize lüks görenlere karşı hiçbir hakkımızı kullanmaktan da geri durmayacağız” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“AYLARDIR HER TÜRLÜ HAK İHLALİNİ VE HUKUKSUZLUĞU YAŞADIK

Boğaziçili öğrenci ve akademisyenler, bir yıllık duruşlarında üniversitelerin demokratikleşmesinin ne kadar elzem olduğunu hepimize hatırlattı. Son yıllarda yüz binlerce yurttaşını başka ülkelere kaptıran bir ülkenin oturup ‘biz nerede yanlış yapıyoruz’ diye düşünmesi gerekiyordu. Bu noktada üniversitelerin özerkliği, bilim üretebilmesi ve bunun olabilmesi için YÖK’ün kaldırılması ile üniversite rektörlerinin bileşenler tarafından seçilmesi dışında bir seçenek görünmüyor. Boğaziçi’nde bu fikirler dile getirildiği için aylardır her tür hak ihlalini ve hukuksuzluğu yaşadık.

GÖKKUŞAĞININ GÖZALTI SEBEBİ YAPILDIĞINI GÖRDÜK

Gençlerin hedef gösterildiğini, tamamen dağılmış terör örgütlerinin İçişleri Bakanlığı’nın Twitter adresinde diriltildiğini gördük. Cumhurbaşkanlığı propaganda sorumlularının okulda LGBTİ+ öğrenci kulübünü kapattığını gördük. Gökkuşağının gözaltı sebebi yapıldığını gördük. Yıllarını bilime vermiş akademisyenlerin okula alınmadığını gördük. Ve son olarak kayyumun emriyle öğrencilerin tutuklandığını, bir arkadaşımızın da yurt dışı yasağıyla kazandığı okuldan alıkonmasını yaşadık.

BU VASAT VE KORKAK ANLAYIŞA MAHKUM DEĞİLİZ

Bütün bunlar sesini yükselten, örgütlü ve demokratik mücadeleden korkmayan gençleri ‘sakıncalı’ gören zihniyetin eseri. Bu vasat ve korkak anlayışa mahkum değiliz. Hepimiz çok daha iyi bir üniversiteyi, bilimle anılan ve üreten bir ülkeyi, çok daha iyi bir yaşamı hak ediyoruz. Bunları bize lüks görenlere karşı hiçbir hakkımızı kullanmaktan da geri durmayacağız. Tutuklu yargılanan Boğaziçi öğrencileri Berke ve Perit ile sesini yükselterek hepimize çok daha iyisini hak ettiğimizi hatırlatan tüm gençler için cuma günü 09.00’da Çağlayan Adliyesi’nde Boğaziçi davasını takip ediyor olacağız.”

 

 

CHP’den tutuklu Boğaziçililere destek

Yorumlar kapalı.