CHP Sözcüsü Öztrak: Bu ülkede bakanlar; 30 yaşındaki İranlı Reza Zarrab’ın cebine girecek kadar küçüldüler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün 21 Haziran. Aydınlığın en uzun sürdüğü gün…

Ve bugün, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” diyerek, Milli Kurtuluş Savaşımızın işaret fişeğini atan, Amasya Tamimi’nin 102. yıl dönümü.

Bu tamimi bizzat kaleme alan, Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını, saygı ve rahmetle anıyoruz. Böyle aydınlık bir günde, milletimiz de sandıkta karanlığı yırtarak, aydınlığa ulaşmaya hazırlanıyor.

Biz bunu insanlarımızın gözlerinde ve bizlere gösterdiği samimi yakınlıkta görüyoruz.

Geçtiğimiz üç gün boyunca, Belediye Başkanlarımızla beraber Gaziantep’teydik.

Verimli bir çalıştay gerçekleştirdik. Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız saha çalışmaları da yaptılar.

Seçildikleri günden itibaren, özellikle de pandemi döneminde, belediyelerimiz, çok başarılı bir sınav veriyor. Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu, halkımız, yaşayarak tecrübe ediyor.

19 yıllık iktidar millete beş maskeyi bedava dağıtamazken, 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün bakamazken, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla, belediyelerimiz, milletimizin yükünü hafifletmek için canla başla çalıştılar. Bundan sonra da,
Aynı şevkle çalışmaya devam edecekler.

Bugün Merkez Yönetim Kurulumuzda, mafya-siyaset-medya-ticaret ekseninde patlayan skandalları, bunların uluslararası boyutlarını, derinleşen yolsuzluk ağlarını ve bunun neden olduğu ağır yoksulluğu, devlet kriziyle içi içe geçen ekonomik krizi ve ülkemizi bu buhrandan çıkarmak için, nelerin, nasıl yapılması gerektiğini görüştük.

“Adâletin gözleri, âdil olsun diye bağlıdır. Namussuzlara göz yumsun diye değil…”

Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti, adaletin göz bağıyla ve terazisiyle o kadar çok oynadı ki, namussuzların arsızlığı, edepsizliği aldı yürüdü.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, hukuku katlederken yozlaştı… Yozlaştıkça adaletin boğazına daha da sıkı yapıştı. Yaşanan bu yozlaşma, bu topraklarda edebi, adabı, ahlakı ve adaleti yutmakla kalmadı. Devletimizin itibarına ve uluslararası saygınlığına da büyük darbe vurdu.

REZA ZARRAB DAVASI

Bu ülkede bakanlar; 30 yaşındaki İranlı Reza Zarrab’ın cebine girecek kadar küçüldüler. Elbise askılarından, ayakkabı kutularından, evlerdeki kasalardan, sıfırlanamayan rüşvet paraları ortalığa saçıldı.

Türkiye, bu rezilliklerle hukuk ve yargı önünde yüzleşemedi. TBMM’nin hazırladığı araştırma raporu bile sümen altı edildi.

Bununla da yetinmediler. Bakanları, şanlı bayrağımızı bu rüşvetçiye dekor yaptılar. “Cari açığımızı kapattı” diyerek, rüşvetçiye ödül veren, dünya üzerindeki ilk hükümet oldular.

Ve yine dünya üzerinde ilk defa, elbise askılarında rüşvet almaktan aklanmamış bir eski bakanı, Türkiye Cumhuriyeti’ne Büyükelçi yaparak, tarihin karanlık sayfalarına geçtiler.

Peki, sonra ne oldu? Bu şahıs, Türkiye’den kaçıp gitti. Amerika Birleşik Devletleri’nde itirafçı oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ne, Irak’ta askerlerimizin kafasına çuval geçirdiğinde, verilmeyen nota, bu rüşvetçi için, bir değil, tam iki kez verildi.

Şimdi ABD’de yürüyen Halkbank Davası, Demokles’in kılıcı gibi tepemizde sallanıyor. Bu yozlaşmış kadroların işlediği günah ve suçlar, dış politikamızın, ve milli güvenliğimizin yumuşak karnı, aşil topuğu oldu.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri, 1,5 milyar dolar verdiğimiz F-35’leri teslim etmiyor. Dedelerimizi soykırımcılıkla suçluyor. Sınırlarımızda ulusal çıkarlarımıza aykırı projelere yol veriyor.

Erdoğan şahsım hükümeti, tüm bunlara rağmen, 2,5 milyar dolar verdiğimiz S-400’leri hangardan çıkaramıyorsa, meclise sormadan, Taliban ile Türk askerini bir başına bırakmayı göze alıyorsa, Mehmetçiklerimize Afganistan’da nöbet yazılmasını kabul ediyorsa, sebebi bu Aşil topuğunda aranmalıdır.

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu ülkede bakanlar; 30 yaşındaki İranlı Reza Zarrab’ın cebine girecek kadar küçüldüler

Yorumlar kapalı.