CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Tezkereye hayır diyeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine 'hayır' oyu vereceğini açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’ye sunulacak olan Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili konuştu. TSK’nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti evet oyu vereceğini açıklamış, HDP ise hayır oyu kullanacağını bildirmişti.

‘HAYIR OYU VERECEĞİZ’

HDP’nin baskısı sonrası CHP’nin nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu olmuştu. CHP’nin kararını Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı.

Özgür Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısından çıkarken gazetecilerin sorusu üzerine, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek Irak ve Suriye’de TSK’nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceklerini söyledi.

Özel, “Suriye’ye sınır ötesi için istenen 2 yıllık tezkereye hayır oyu vereceğiz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN TEZKERE AÇIKLAMASI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bugünkü grup toplantısında tezkereyle alakalı, “Şimdi 2 yıl neden? Kimse bilmiyor. Senin her dediğine evet deseydik neden farklı partiler kurduk. Biz milli kurtuluş savaşından gelen bir partiyiz. Biz 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz. Kavga olmadan.

Beyfendi şimdi ‘İdlib’den bir ordu gelsin’ diyor. Neden? Suriyeyle barışacağız. Savaş yok. Biz hiçbir askerimizin Suriye’de şehit olmasını istemiyoruz. ‘Mücalede’ neyin mücadelesi?” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Tezkereye hayır diyeceğiz

Yorumlar kapalı.