CHP Bulut’tan Erdoğan’a tepki: “Hayvanlara yönelik acımasız şiddeti körüklüyor”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanlarına yönelik sözlerine “Hayvanlara yönelik acımasız şiddeti körüklüyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, yetkililerden sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanlarına yönelik, “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” sözlerini değerlendiren Bulut, bu sözlerin hayvan hakları savunucularının haklı bir tepkisine neden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Bu yaklaşım Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olduğu gibi vicdani de değil. Sokakta yaşamını idame ettiremeyecek kadar hasta ve yaşlı olanlar hariç hiçbir hayvan ömrünün sonuna kadar barınağa hapsedilemez. Bu sorumsuzca sarf edilen sözler kendilerini savunamayacak durumda olan sokak hayvanlarının daha fazla şiddete maruz kalmasına neden oluyor. Hayvanlara yönelik acımasız şiddeti körüklüyor. Ancak hayvanseverler endişelenmesin belediyelerimiz dostlarımızın yanında. Sokak hayvanlarını barınağa hapsetmiyor.

“SOKAK HAYVANLARI BARINAKTA DEĞİL, ALIŞTIĞI BÖLGEDE YAŞAMALI”

Biz geçmişte de böyle bir şey yapmadık şu anda da yapmıyoruz. 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanunu bize ne hükmediyorsa biz onları yerine getiriyoruz. Sokaktan aldığımız hayvanları kısırlaştırıp, aşılayıp, küpelerini taktıktan sonra kendi alıştığı bölgede yaşaması çok daha sağlıklı.

“BULAŞICI HASTALIK RİSKİ VAR”

Çünkü barınaklarda dar kafeslere 10 tane, 20 tane hayvanı koyduğumuz zaman bulaşıcı hastalık riski var.  Bunun yanında hayvanlar barınağa alındığında hapsedilip, özgürlükleri alınıyor. Gerekli aşıları kısırlaştırmaları yapıldıktan sonra çipleri, mikroçipleri zaten takıyoruz. Hepsinin kayıtlarını da tutuyoruz.”

 

 

CHP Bulut’tan Erdoğan’a tepki: “Hayvanlara yönelik acımasız şiddeti körüklüyor”

Yorumlar kapalı.