CHP 128 milyar doları sordu: Damadı kimler susturuyor?

CHP'nin dün saat 13.00'te sosyal medya hesaplarından yaptıkları "Para nerede? Kayıp... Peki 'damat' nerede? Sen de oyna, firari damadı bul. Arkası yarın" açıklamasının ardından gözler bugünkü açıklamaya çevrilmişti. CHP'den beklenen açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Merkez Bankası rezervinde ortadan kaybolan 128 milyar dolar soruldu ve "Damadı kimler susturuyor? 128 milyar dolara ne olduğunu kimler saklıyor?" ifadeleri kullanıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından Merkez Bankası’ndan ‘kaybolan 128 milyar doların’ nereye gittiğini sormaya devam ediyor. CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Damadı kimler susturuyor?” denildi.

“128 milyar dolara ne olduğunu kimler saklıyor?” sorusuna yanıt istenen açıklamada, Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomik buhran olduğuna dikkat çekilerek, “AKP’nin ekonomi yönetimi gelinen noktada ülkemizin için bir ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir. Merkez Bankası rezervlerinin tamamı satılmıştır. Net rezervi eksi 47 milyar dolara kadar düşmüştür” denildi.

Açıklamada şu sorulara yanıt istedi:

128 milyar dolar rezerv nereye ve kimlere gitti?

Döviz rezervimiz eksi 47 milyar dolara nasıl geriledi?

Dolar 8 liranın üzerine neden çıktı? Kimler ne kazandı? Millet ne kaybetti?

Berat Albayrak neden istifa etti?

İstifası neden haber dahi yapılmadı?

Bunların hesabının sorulmasını kimler engelliyor?

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yer aldığı karikatürü paylaşarak, “128 milyar doların nereye gittiğinin açığa çıkmasını kim engelliyor? Döviz rezervimiz eksi 47 milyar dolara nasıl geriledi? Ekonomiyi kimler çökertti? Haydi bulalım” dedi.

CHP’YE DAVA AÇTI

Eski Bakan Albayrak’ın 8 Kasım 2020 tarihinde istifasının ardından nerede olduğu tartışma konusu. Albayrak, yerine getirilen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile de devir teslim töreni yapmamıştı. Aylardır görünmeyen Albayrak, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “Damat Cumhurbaşkanımız Ay’a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var demişti. Damat gitti ama fikirleri hala iktidarda” sözlerinin yer aldığı ANKA’nın haberine erişim engeli getirtmişti. Albayrak ayrıca avukatı İsa Sinan Göktaş, CHP’nin müvekkiline yönelik söylemlerine karşı 500 bin liralık tazminat davası açılacağını da duyurmuştu.

CHP 128 milyar doları sordu: Damadı kimler susturuyor?

Yorumlar kapalı.