Cem Uzan ittifak sinyali verdi

Yurt dışında yaşayan Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan, partisinin ittifaklara katılıp katılmayacağı sorusuna "Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken," diye yanıt verdi. Uzan, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri," dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 yıldır yurt dışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, iktidarın seçimlerle gitmeyeceğini öne sürerek, “Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes gibi iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler… İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Seçim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçime gelir, seçimle gitmezler. Seçimle gideceklerine inanmıyorum” dedi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’a konuşan Uzan, ittifaka katılıp katılmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“İttifak izdivaç gibidir. İki tarafın da istemesi lazım. Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken. Bakın Türkiye iflas etti. Damat şimdi nerede? İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri. Davutoğlu ve Babacan’a gelince onlar AKP artıkları. Emekli olsunlar gitsinler köşelerine. Bugün Türkiye’nin yarım trilyon dolar borcu varsa, hepsinin altında Babacan’ın imzası var. Türkiye’de bulunan milyonlarca Suriyeli’nin müsebbibi de Davutoğlu’dur.”

“SEÇİMLE GİTMEZLER”

Uzan, “Partiniz seçime girmeye hak kazandı. Erken seçim veya olağan seçimde partiniz nasıl bir kampanya yürütecek?” sorusuna “Sizce Türkiye’de seçim olacak mı? 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da iki seçim yapıldı. Kaybettiler tekrar seçime gittiler, bir daha kaybettiler. Bugün bütün araştırma sonuçları iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes biliyorsa iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gider mi? Gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler… İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Secim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçimle gelir, seçimle gitmezler. Nasıl gideceklerine dair bir bilgim yok. Ama seçimle gideceklerine inanmıyorum.” yanıtını verdi.

Cem Uzan ittifak sinyali verdi

Yorumlar kapalı.