Cara Delevingne cinsel kimliğiyle barışmadan önce intiharın eşiğine geldiğini açıkladı

Bu hafta Gwyneth Paltrow'un Goop isimli podcast'ine katılan süpermodel, panseksüelliği sebebiyle yaşadığı depresyondan ve kendisinin bu parçasını "sevmeyi" nasıl başardığından bahsetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manken Cara Delevingne, cinselliğiyle yüzleşmesinin intihara meyilli hissetmesine yol açtığını ancak şimdi bunun “sevdiği” bir parçası olduğunu açıkladı.

Kendisini panseksüel olarak tanımlayan 28 yaşındaki süpermodelin, Pretty Little Liars dizisi oyuncusu Ashley Benson ve müzisyen St Vincent’le çıktığı belirtiliyordu. Gwyneth Paltrow’un sunduğu sağlıklı yaşam podcast’i”Goop”a katılan Delevingne, cinselliğini kabullenmekle yüzleştiğinde “büyük bir depresyon” yaşadığını ve halen ara sıra “sadece heteroseksüel olmayı” dilediğini söyledi.

Kendisini panseksüel olarak tanımlayan kişilerin çekici bulduğu kimseler toplumsal cinsiyet kimliği veya biyolojik cinsiyetle sınırlı olmuyor.

Aristokrat ancak sorunlu ailesine değinen Delevingne, “eski moda bir hanede” büyüdüğünü ifade etti.

Cara Delevingne cinsel kimliğiyle barışmadan önce intiharın eşiğine geldiğini açıkladı

2015 yapımı Kağıttan Kentler filminde rol alan aktör şunları söyledi:

Hiç gey tanıdığım yoktu. Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ve esasen büyürken pek de fark etmediğim şekilde homofobik olduğum gerçeğinden haberdar değildim. Kendi kendime, aynı cinsiyetten (partnerler) olma fikrinden tiksiniyordum. ‘Aman Tanrım, asla yapmam, bu iğrenç, ıyy’ diye düşünüyordum.

İlk olarak 2009’da Storm Management’la sözleşme imzalayan ve 2012 ve 2014’te Britanya Moda Ödülleri’nde yılın mankeni ödülünü kazanan Delevingne, depresyonunu ve “hayatındaki intihara meyilli anları”, “çok fazla utanç duyduğu” cinsel çırpınışına bağladığını belirtti.

İçimde hâlâ ‘Ah, keşke heteroseksüel olabilseydim’ diyen bir kısım var. O yanım hâlâ duruyor. Gerçekten karmaşık. Ama esasen (şimdi) çok sevdiğim ve kabul ettiğim parçam da bu.

Daha sonra kendi modellik kariyerine değinen Delevingne, nasıl daha androjen bir tarz edindiğini anlattı.

Çok mutsuzdum ve özellikle de bir model olarak kendi gerçeğimi takip etmiyordum.

Tüm o kalıplara sığma meselesi, ben androjen bir insanım. Kadın olmayı, giyinmeyi ve tüm bunları seviyorum ama aynı zamanda kaba ve itiş-kakış bir “erkek” olmayı da seviyorum. Sadece bir insan olmanın ve neredeyse bir hayvan olmanın akışkanlığı içinde çok daha fazla rahat hissediyorum çünkü olduğumuz şey bu. Kendi iç güdülerimize güvenmek.

Cara Delevingne cinsel kimliğiyle barışmadan önce intiharın eşiğine geldiğini açıkladı

BBC geçen yıl, Delevingne’in “zihnini ve vücudunu riske atacağı” Planet Sex (Cinsiyet Gezegeni) isimli 6 bölümlük bir belgesel sunacağını duyurmuştu.

Ünlü süpermodel basın açıklamasında “Alışılmadık ya da farklı kabul edilen hisleri anlamakta zorlanan 14 yaşındaki halim için böyle bir diziyi izlemenin ne kadar anlamlı olacağını hayal dahi edemiyorum” demişti.

Dizimiz tek bir gencin bile ebeveynleriyle daha kolay iletişime geçmesine yardımcı olursa, bu diziyi yapmaktaki birçok hedefimizden birine ulaşmış olacağız.

Cara Delevingne cinsel kimliğiyle barışmadan önce intiharın eşiğine geldiğini açıkladı

Yorumlar kapalı.