Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Bodrum'da, villasının hazine arazisi ve devlet ormanını ‘işgal ettiği’ iddiasıyla Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan Dilek Dündar için yakalama kararı çıkarıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, villasının Hazine arazisi ile devlet ormanını işgal ettiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan Dilek Dündar için yakalama kararı çıkarıldı.

Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü’nce, Can-Dilek Dündar çiftine ait 1184 ada ve 4’üncü paftada bulunan 376 metrekarelik villanın bahçe duvarının, ormanlık alanı işgal ettiği ve 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı öne sürülmüştü. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılırken, villanın bazı bölümleri kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bodrum Sulh Ceza Hakimliği, Can Dündar hakkında yakalama emri çıkardı. Soruşturma kapsamında Başsavcılığın talebi üzerine Dilek Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama emrinde Dilek Dündar’a isnat edilen fiilin ‘Ormana tarla açma’ olduğu öğrenilirken, suç tarihi de 11 Mayıs 2020 olarak kayıtlara geçti.

ULUSLARARASI SİVİL TOPLUMDAN CAN DÜNDAR’A DESTEK

Öte yandan aralarında PEN International’ın da bulunduğu 39 örgüt, Türkiye’nin Can Dündar’ın yayın yönetmenliğini yaptığı “ozguruz20.org”a RTÜK’ün girişimiyle mahkeme tarafından Türkiye‘de erişim engeli getirilmesini kınadı.

DW Türkçe’nin haberine göre, PEN International’ın açıklamasında, kınama metnine imza atan tüm sivil toplum örgütlerinin, Can Dündar’ın yönetimindeki internet radyo kanalı Özgürüz’e erişimin yasaklanmasından üzüntü duyduğu ve Türk makamlarından bu kararın iptal edilmesini beklediği ifade edildi. Ankara’dan, Can Dündar’ın önüne çıkarılan engel ve zorlukların son bulmasını talep eden PEN International, ayrıca Türkiye’de yasaların ve hukuki uygulamaların, internette özgür bir ortamı garanti altına alacak şekilde düzenlenmesini istedi.

‘DÜNYA ÖZGÜRLÜĞÜN SESLERİNİ KAPATTIRMIYOR’

Türkiye’de erişime engellenen “ozguruz20.org”un yayın yönetmeni Can Dündar, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı açıklamayı “Her kim dünyaya kapılarını kapatıp içe kapanmaya çalışırsa, dünya oraya daha çok kulak kabartıyor. Türk hükümetinin Özgürüz radyomuza yönelik hukuksuz kapatma kararına Uganda’dan Japonya’ya, Avustralya’dan Kanada’ya, Venezüela’dan Vietnam’a kadar yazar örgütlerinin ve gazeteci kuruluşlarının verdiği tepki, küresel dayanışmanın eşsiz bir örneği” ifadesini kullandı. Dündar, resmi makamların, ‘ben kapattım bitti’ demesiyle artık konuların bitmediğini belirterek “dünya özgürlüğün seslerini kapattırmıyor” dedi.

Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Yorumlar kapalı.