C harfi ile başlayan bitkiler

C harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler C harfi ile başlar? C harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki C harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler C harfi ile başlar? C harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

C harfi ile başlayan bitkileri sizin için derledik:

Ceviz

Kışın yaprağını döken ağaçlardır. Genç sürgünlerin özü bölmelidir. Tomurcuklar az sayıda pullarla örtülmüştür. Yaprakçıkların kenarları bazı türlerde ince dişli, bazılarda ise düzdür (tam kenarlı). Yaprakçık sayısı türlere göre (3) 5-23 arasında değişir.

Civan perçemi

Civanperçemi, Papatyagiller familyasının üyesi olan çiçekli bir bitkidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerine özgüdür.

Ciğer otu

Ciğer otu, hodangiller familyasından Nisan-Mayıs ayları arasında çiçek açan, 10–50 cm boyunda, çok senelik otsu bir bitki türü.

Cam güzeli

Vatanı: Doğu Afrika Toprak: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç kullanılabilir. Sulama: Yazın bitkiye bol miktarda su verilmeli, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Işık: Aydınlık ve güneşli yerlerde yetiştirilir

Cennet hurması

Kışın yaprağını döken, geniş tepeli seyrek dallı bir ağaççıktır. Gövdenin kabuğu levhalar hâlinde çatlaklıdır. Yapraklar eliptik bir yapıda 6–15 cm uzunluğunda, üst yüzü parlak koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzü tüylüdür. Sarımsı beyaz çiçekleri haziran ayında açar. Meyveleri sonbaharda olgunlaşır. Portakal rengindeki meyveleri şekerli ve tanence zengin olduğundan halk arasında tüketilmektedir. Ana vatanı Çin ve Japonya’dır. Türkiye’de Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Antalya civarında yetiştirilir.

 

C harfi ile başlayan bitkiler

Yorumlar kapalı.