“Burnunuzun dibindeki insanlık suçlarına niye sesiniz çıkmıyor?”

CHP’li Turan Aydoğan, Başakşehir-Paris Saint Germain maçındaki ırkçılık hadisesine tepki gösteren AKP ve MHP’lilere, “Burnumuzun dibinde de insanlık suçları işleniyor. Niye karşı olamadınız? Niye dilsiz şeytansınız?” diye seslendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Milletvekili Turan Aydoğan, Başakşehir maçında meydana gelen ırkçılık hadisesine AKP ve MHP’lilerin tepki göstermesini hatırlatarak, “Hepimiz karşı olmamız gerekiyor, insanlık suçudur ama burnumuzun dibinde de insanlık suçları işleniyor. Niye karşı olamadınız? Niye dilsiz şeytansınız? Niye sesiniz çıkmıyor arkadaşlar?” diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Aydoğan, şöyle devam etti: “Ben size söyleyeyim; burnunuzun dibindekileri görmediğiniz sürece yani Cumartesi Annelerini görmediğiniz sürece yani KHK’lileri görmediğiniz sürece yani bu ülkede feryat eden yoksulları görmediğiniz sürece…

Yani bu ülkenin bir bölgesindeki bütün halkın iradesini yok sayıp kayyumlarla idare etmeye devam ettiğiniz sürece…

Yani, sizin bu baskıcı, totalist, otoriter mantığınız devam ettiği sürece siz bunları göremezsiniz, bunları ancak biz görürüz. Bunları ancak biz görürüz.”

“Burnunuzun dibindeki insanlık suçlarına niye sesiniz çıkmıyor?”

Yorumlar kapalı.