Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Anahaber spikeri Buket Aydın en çok aranan isimlerin başında yer alıyor. Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli kanallarda haber ve program sunuculuğu yapan Buket Aydın’ın gündemde olan isimlerden. Peki Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında.. detaylar haberimizde

Buket Aydın Kimdir?

Buket Aydın, 1 Ocak 1985’te Bursa’da doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Aydın, Attila İlhan’ın şiirleri üzerine master yaparak yüksek lisansını tamamladı. Kadıköy’deki Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda eğitim alarak iyi dereceyle mezun oldu.

Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

 

Bir yıl özel bir radyoda haber spikerliği yapan Buket Aydın daha sonra Kanaltürk’e girerek spor bülteni sundu ve sabah haberleri ile hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk görevini üstlendi. 2009’Da CNN Türk kanalında haber sunuculuğu yaptı. 2010 yılında TRT Türk kanalına geçerek “Gümüş Hilal” adlı programın sunuculuğu yapan Buket Aydın, 2011 Nisan’ında ise yeniden yapılanmaya geçen NTV’ye transfer oldu ve haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya devam etti.

Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Buket Aydın, 2018’de Kanal D’ye geçiş yaparak burada Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Öte yandan 2018’den 2019’a kadar Demirören Medya’nın diğer kanalı olan CNN Türk’te 40 adlı programının sunuculuğunu da yapan Aydın, 2019 yılının Ocak ayında Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevine getirilmiştir. 9 Mayıs 2020 tarihi itibari ile Kanal D, CNN Türk ve Demirören Medya Grubu’nda üstlendiği görevlerden ayrıldığını duyurmuştur.

Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yorumlar kapalı.