Brezilya’da Kadın ve Erkek Milli Takım oyuncularının eşit ücret alacağı açıklandı

Brezilya, Futbol
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın ve Erkek Milli Takım oyuncularının hazırlıklar ve maç günlerinde aynı günlük ve ödül parası alacaklarını dile getiren Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) Başkanı Rogerio Caboclo, bu kararın Mart ayında alındığını duyurarak, şu açıklamayı yaptı:

“Mart ayından bu yana CBF, günlük ödemeleri ve ödülleri eşit bir şekilde yapma kararı aldı ve bunu oyunculara bildirdi. Milli takıma çağrılanlar bu süre içerisinde eşit ücret alacak.”

Ayrıca, olimpiyatlara katılan sporculara verilecek para ödüllerinin de kadın ve erkek oyuncular arasında eşit seviyede tutulacağı ifade edildi.

Brezilya’da kadın futbolundan sorumlu koordinatör Aline Pellegrini kararı “Bir hayalin gerçekleşmesi” olarak yorumladı.

CBF Başkanı Caboclo, “cinsiyet ayrımcılığı olmadığını” belirtirken Dünya Kupası’nda yarışan kadın milli oyuncuların da erkek oyuncularla eşit ücret alacağını söyledi.

“Bu karar güçlü bir işaret olarak yorumlanmalı”

Yorumcular, Brezilya’da futbolun kalitesi ve şanı göz önünde bulundurulduğunda bu kararın dünyanın geri kalanına da güçlü bir işaret gönderdiğini söylüyor.

Brezilya Kadın Milli Futbol Takımı’nın oyuncuları, bu kararın uygulanmasıyla Neymar gibi dünyaca ünlü yıldızlarla aynı ücreti alabilecek.

Yeni eşit ücret kararı gelecek yıl Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda ve bir sonraki kadın-erkek Dünya Kupası maçlarında uygulanacağı belirtildi.

Bilindiği gibi Avustralya, Norveç ve Yeni Zelanda, futbolda eşit ücret uygulamasını benimseyen ülkeler arasında yer alıyor.

Brezilya’da Kadın ve Erkek Milli Takım oyuncularının eşit ücret alacağı açıklandı

Yorumlar kapalı.