Bozkurt’ta korkutan görüntü! Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle iki köprüde ulaşım sağlanmıyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle iki köprüde ulaşım sağlanmıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava sıcaklığının 25 dereceye yükseldiği bölgede Ezine Çayı’nı besleyen Yaralıgöz Dağı’ndaki 1,5 metreyi bulan kar erimeye başlayınca çaydaki su seviyesi yükseldi.

Geçen yıl ağustos ayında yaşanan sel felaketinin ardından çayın Bozkurt’tan geçen kısmına beton menfezlerle yapılan geçici köprülerin üzerinden su aşmaya başladı.

İlçe merkezinde iki yakayı birbirine bağlayan köprülerden biri ile Bayramgazi köyü mevkisindeki bir köprü, yükselen su seviyesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bozkurt Belediyesi ve Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri çay kenarında güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

“Hepimiz çok korktuk”

Merkez Mahallesi Muhtarı Yusuf Öztürk, AA muhabirine, 11 Ağustos 2021’de ilçenin büyük bir sel felaketi yaşadığını hatırlattı.

Sel felaketinde can kayıpları yaşandığını, ilçenin büyük çapta hasar gördüğünü hatırlatan Öztürk, “Havaların hızla ısınmasıyla birlikte kar sularının erimesine bağlı çay seviyesi yükseldi. Şu anda durum kontrol altında. Gerekli tedbirler alındı. Geçen yılki yaşanmışlıktan dolayı bir panik havası oluştu ama her şey kontrol altında.” dedi.

Lise öğrencisi Şeyma Çınar ise herkesin aklında geçen yılki sel olduğunu belirterek, “Köprü kapandığı için okula yürüyerek gitmek zorunda kaldık. Suyun yükselmesiyle korktuk, endişelendik, tekrar aynı şey başımıza gelir mi diye korktum.” diye konuştu.

Bozkurt’ta korkutan görüntü! Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle iki köprüde ulaşım sağlanmıyor

Yorumlar kapalı.