Boşanma aşamasındaki eşini öldüren kadın: “Ölmek istemeyen biri olarak can havliyle yaptım”

İstanbul Eyüpsultan'da şiddet gördüğü, boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nuran Özdemir, mahkemedeki savunmasında, “Beni öldürecekti gerçekten eminim. Ölmek istemeyen biri olarak can havliyle yaptım” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boşanma aşamasındaki eşi Ahmet Özdemir’i 22 Eylül 2021’de bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, hakkında ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Nuran Özdemir, hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Nuran Özdemir ve ölen Ahmet Özdemir’in ailesi ve avukatlar hazır bulundu.

“ÖLMEK İSTEMEYEN BİRİ OLARAK CAN HAVLİYLE YAPTIM”

Nuran Özdemir, savunmasında eşinin kendisini öldüreceğinden emin olduğunu ve savunma amacını taşıdığını belirtti. Özdemir, şunları söyledi:

“Gerçekten öldürmek istemedim. Bana saldırdı. Ahmet arkamdaydı. Bıçağı omzumun üstünden arkaya doğru salladım. Yaralandığını sonradan kızım bağırınca öğrendim. Neden geldiğini bilmiyordum. Öldürmek amaçlı vurmadım. Arkam dönükken, yüzünü görmeksizin maktulü bıçakladım. Ölmek istemeyen biri olarak can havliyle yaptım. Yaralandığını öğrenince, gömleğini açtım, tampon yaptım. Sonrasında polisler geldi beni aldı, ambulans geldi. Bana ‘Seni öldüreceğim’ diyerek küfretti. Olayı samimiyetle anlattım. Beni öldürecekti gerçekten eminim. Çocuklarım çok yalnız kaldı. Tahliyemi talep ederim. Onu tasarlayarak öldürmedim. Olay aniden gelişti. Yatmaya hazırlanmıştım. Telefonlarımdan engellemiştim. 3 aydır görüşmüyordum. Zaten çocuklarımın babasıydı.” 

“BABAM HEM ANNEME VURUYOR HEM DE BOĞAZINI SIKIYORDU”

Mahkemede tanık olarak dinlenen kız çocuğu olay anını şöyle anlattı:

“Babam anneme küfrederek bağırıyordu. Evde kuzenim E. abla ile kardeşim vardı. Benim odamın kapısına doğru, babam annemin boğazını sıkarak ilerledi. Babam hem anneme vuruyor hem de boğazını sıkıyordu. Anneme baktım ve aralarına girdim. Annem ‘Gidin buradan’ dedi bize, babama da ‘Git evden’ diyordu. Babam da ‘Seni öldüreceğim’ diyerek anneme küfrediyordu. Babamı ittirip, annemi salona götürdüm. Bıçaklama anını yemin ederim ki görmedim. Bir ara annem beni arkasına almıştı. Korkutmak için bıçağı salladı. Babam bıçaklanınca, annemle babama ilk yardım yaptık.”

MÜŞTEKİ AVUKATI OLAYIN KADINA ŞİDDET OLMADIĞINI SAVUNDU

Müştekilerin avukatı, olayın medyada ‘kadına şiddet’ olarak gösterildiğini, ancak ölen Ahmet Özdemir’in kadına şiddete karşı olduğunu, dolayısıyla cinayetin kadına şiddet sebebiyle olmadığını savundu. Avukat, Nuran Özdemir’in cezalandırılmasını talep etti.

Nuran Özdemir’in avukatı ise müvekkilinin çocuklarıyla huzurlu bir şekilde kalabilmek için sessiz kaldığını söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Nuran Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dava dosyasının Cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Nisan 2022 tarihine erteledi.

İDDİANAMEYİ HAZIRLAYAN SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEMİŞTİ

İstanbul Eyüpsultan’da, 22 Eylül 2021 tarihinde meydana gelen olayın ardından Nuran Özdemir hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, cinayetin ‘haksız bir eylemin meydana getirdiği şiddetli elemin etkisiyle’ gerçekleştiği değerlendirmesi yapılmıştı. İddianamede, bu nedenle de Özdemir hakkında haksız tahrik indirimleri uygulanarak, ‘kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren kadın: “Ölmek istemeyen biri olarak can havliyle yaptım”

Yorumlar kapalı.