Borcunu ödeyemeyen tüketicilerin telefonu kilitleyen bir uygulama geliştirildi

Bankaya borcunu ödeyemeyen tüketicilerin akıllı telefonlarının uzaktan kilitleyen bir uygulama geliştirildi. Google’ın “Device Lock Controller” adlı bu uygulaması ile bankalar kredi taksitini ödemeyen kullanıcının telefonunu uzaktan kilitleyebilecek. Bu durumda akıllı telefonların sadece acil aramalar, gelen ve giden aramalar gibi sınırlı sayıda işlevi kullanılabilecek. Uygulama ilk olarak Kenya’da hayata geçirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’ın, bankalara tüketicilerin cep telefonlarını kilitleme olanağı veren bir uygulama geliştirdiği ortaya çıkarıldı. Dünya genelinde 7 milyona yakın üyesi olan mobil yazılım geliştirme topluluğu XDA Developers’da yer alan bilgilere göre “Device Lock Controller” adlı uygulama ile bankalar, borcunu / kredi taksidini ödeyemeyen tüketicilerin akıllı telefonlarını uzaktan kilitleyebilecek.

Android sistemindeki DeviceAdminService API’sini kullanan “Device Lock Controller” (Cihaz Kilidi Denetleyicisi) uygulaması ile bankalar, eğer vadesi gelen aylık kredi taksiti ödenmezse o kullanıcının telefonundaki belirli işlevlerini kilitleyebilecek.

Bu uygulama ile kilitlenen telefonun, sadece acil aramalar, gelen ve giden aramalar, ayarlar, yedekleme ve geri yükleme hizmeti gibi sınırlı sayıda işlevine erişebilecek.

“Device Lock Controller” uygulaması hakkında Google Play’de ise şu bilgiler yer alıyor:

“Cihaz Kilidi Denetleyicisi, kredi sağlayıcıları için cihaz yönetimini sağlar. Ödeme yapmazsanız, sağlayıcınız cihazınıza erişimi uzaktan kısıtlayabilir. Cihazınız kısıtlanmışsa, acil arama ve ayarlara erişim gibi temel işlevler yine de kullanılabilir olacaktır.”

Google’ın, Kenya’nın en büyük telekomünikasyon sağlayıcısı Safaricom için geliştirdiği uygulama, müşterilerin aylık finansmanla bir Android Go cihazı almalarına olanak tanıyan yeni bir finansman planına yardımcı olmak için tasarlanmış.

Ancak “Device Lock Controller” uygulamasının ilerleyen dönemlerde başka ülkelerde devreye alınıp, alınmayacağı; bankalar ve iletişim operatörlerinin yansıra tüketicilere taksitli ürün veya hizmet satan diğer hangi sektörlere yönelik olarak sunulacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Borcunu ödeyemeyen tüketicilerin telefonu kilitleyen bir uygulama geliştirildi

Yorumlar kapalı.