Boğaziçi protestoları ile ilgili davada 13 sanık hakkında zorla getirilme kararı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan, yaklaşık 6 ay sonra da görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto ettikleri için 97 kişinin, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan, yaklaşık 6 ay sonra da görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto ettikleri için 97 kişinin, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla ilgili olarak 1 Şubat’ta düzenlenmek istenen protesto gösterileri, kampüs içinde ve dışında toplam 159 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonucunda 97 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle, iddianame hazırlamıştı.

İddianamenin kabulünün ardından 97 kişinin yargılanmasına, dün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kimlik tespitinin ardından ilk savunmaların alınmasıyla başlandı.

Bugün devam eden duruşmada toplam 50 kişi, ilk savunmalarını yaptı.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan, ancak sanık sayısının çokluğu nedeniyle daha geniş olan 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılan duruşmaya, bazı sanık ve avukatların katılımıyla devam edildi.

Savunmalarını yapan sanıklar, sosyal medyadan gördükleri basın açıklaması çağrısına gitmek istediklerini, ancak toplantının yapılacağı yere varmadan polisin müdahalesiyle gözaltına alındıklarını anlattılar. Darp edilerek gözaltına alındıklarını söyleyen öğrenciler haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, duruşmaya katılmayan 13 sanık hakkında zorla getirilme kararı çıkardı. Duruşma 10 Ocak 2022 tarihine erteledi.

Boğaziçi protestoları ile ilgili davada 13 sanık hakkında zorla getirilme kararı

Yorumlar kapalı.