Bıyık bırakan Hintli kadın Shyja: “Artık onsuz yaşamayı hayal bile edemiyorum”

Hindistanda bıyık bırakan bir kadın, internette hem takdir hem de alay konusu oldu. 35 yaşındaki Hintli Shyja, tüm eleştirilere rağmen "Bıyığımı seviyorum" açıklamasını yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’ın Kerala eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Shyja’nın bıraktığı bıyık, büyük ilgi çekti.

Shyja, kaşlarını düzenli olarak aldırırken, bıyığını alma ihtiyacı hissetmediğini dile getirerek, “Onsuz yaşamayı hayal edemiyorum. Koronavirüs salgını başladığında, yüzümü kapattığı için sürekli maske takmayı sevmiyordum” dedi.

Bıyığını çok sevdiğini, kocasının ve ailesinin bıyığını uzatma kararında ona destek olduklarını belirten kadın, sosyal medyada takdir topladığını ifade etti. Shyja toplum içinde tuhaf bakışlara maruz kaldığını ancak bunlara aldırış etmediğini belirtti.

Shyja sosyal medyadan gelen olumsuz tepkiler hakkında ise, “Sadece erkeklerin bıyık bıraktığı yorumları yapılıyor ve benimle dalga geçiyorlar. Bazen yorumlara gülmek için bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Shyja, evlenip komşu eyalet Tamil Nadu’ya taşındığında yeni bir özgürlük türü keşfetmekten keyif aldığını söylüyor.

“Kocam işe gidip geç dönerdi. Bu yüzden akşamları evin dışında otururdum, bazen bir şeye ihtiyacım olursa, gece tek başıma dükkana giderdim. Kimsenin umurunda değil. kendi kendime güvenimi kazandı” açıklamasını yaptı. Shyja, bu tavrını kızına aktarmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bıyık bırakan Hintli kadın Shyja: "Artık onsuz yaşamayı hayal bile edemiyorum"

“Dalga geçenler de destekleyenler de oldu”

Shyja’nın ailesi ve arkadaşları onun bıyığına destek oldu. Kızı ise sık sık ona çok yakıştığını söylüyor. Ancak Shyja, onu sokakta gören insanlardan her türlü sözü duyduğunu belirtti.

Sokakta “Bıyıklı erkeklerdir, bir kadın neden bıyık bırakır?” diyerek dalga geçildiğini de sözlerine ekledi.

Yıllar içinde yerel basında birkaç kez yer alan Shyja, son zamanlarda, Facebook’ta yerel bir haber kaynağı tarafından paylaşılan bir makale hakkında birkaç alaycı yorum gördüğünü söyledi.

Shyja’nın arkadaşları sık sık Facebook’ta bu yorumlara öfkeyle yanıt verirken, Shyja bu yorumların kendisini hiç rahatsız etmediğini söylüyor ve “Aslında, bazen onlara gülmek için bakıyorum.” diyor.

Bıyık bırakan Hintli kadın Shyja: “Artık onsuz yaşamayı hayal bile edemiyorum”

Yorumlar kapalı.