Birkaç nasıl yazılır? Bir kaç ayrı mı, birleşik mi yazılır? Birkaç kelimesinin TDK yazılışı

Günümüzün temel problemlerinden bir tanesi de yazım hatalarıdır. Yazım hataları denilince akla ilk gelen sözcüklerden bir tanesi de ‘’birkaç’’ kelimesidir. Peki, bir kaç ayrı mı, birleşik mi yazılır? Birkaç nasıl yazılır? İşte TDK sözlüğüne göre bir kaç kelimesinin doğru yazımı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birkaç yazılışı genellikle birleşik ya da ayrı şekilde kullanılsa da TDK kelimenin nasıl yazıldığı sözlük içerisinde aktarmıştı. Peki, tam olarak birkaç nasıl yazılır, birleşik mi yoksa ayrı mı?

Günlük hayatta yaptığımız yazışmalarda birkaç kelimesi en çok kullandığımız kelimelerden birisidir. Birkaç kelimesi doğru yazılışı sıklıkla hata yapılan kelimedir. Birkaç kelimesi de bunlardan birisidir. Türk Dil Kurumu’nda kelimelerin eş anlamları ve doğru yazılışları bulunmaktadır. Eş anlamlı kelimeleri az, az sayıda, çok olmayan kelimeleridir.

BİRKAÇ NASIL YAZILIR?

Yazımı en çok merak edilen kelimelerden bir tanesidir. Karşımıza hatalı yazılarak çıkan bu sözcük, Türk Dil Kurumu’nun sitesinden sıkça sorgulanır. Birkaç nasıl yazılır sorusuna bu başlık altından cevap bulabilirsiniz.

BİRKAÇ MI BİR KAÇ MI?

TDK’ye göre ”birkaç” birleşik olarak yazılmalıdır. Birçok kişi bu sözcüğü ayrı yazarak hataya düşmektedir.

TDK BİRKAÇ YAZIMI

TDK resmi internet adresi üzerinden yayınladığı örnekte birkaç kelimesini şu şekilde kullanıyor. “Kıyıda kapıları, kepenkleri kapalı, birkaç ev ve depo sıralanıyordu.” – Hakarnas Balıkçısı

  • Birkaç gün sonra seni arayacağım.
  • Akşam misafir gelecek, birkaç ekmek fazla al.
  • Sonuç olarak birkaç kelimesinin yazılışı doğru olanı birleşik şekilde kullanımı olacak.

Birkaç DOĞRU

Bir kaç YANLIŞ

 

Birkaç nasıl yazılır? Bir kaç ayrı mı, birleşik mi yazılır? Birkaç kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.