Birçok nasıl yazılır? Bir çok ayrı mı yazılır, birleşik mi? Birçok kelimesinin TDK yazılışı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yazım hataları da çoğalmıştır. Akıllı telefon ve tabletlere gösterilen ilgi nedeniyle kitap okuma oranı azalmış, yazım hatalarını da beraberinde getirmiştir. Birçok yazımı birleşik ve ayrı olarak kullanılsa da TDK birçok kelimesinin yazılışı ile ilgili doğru olanı paylaşmıştı. Peki, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre birçok nasıl yazılır? İşte TDK’ya göre birçok kelimesinin yazılışı…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatta en çok kullanılan kelimelerden olan “birçok”un nasıl yazıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok kelimesinin TDK’ya göre yazım şeklini merak eden vatandaşlar, internette araştırma yapıyor. birçok nasıl yazılır? Birçok TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? Birçok yazımı hakkında detaylar…

Türk Dil Kurumu, güncel olarak yazım kılavuzuyla İnternet ortamında hizmet sunmaktadır. ”Birçok” sözcüğünün nasıl yazıldığı, TDK güncel sözlüğün sayesinde çevrim içi şekilde sorgulanmaktadır. Birçok kelimesinin çoğu zaman yanlış yazıldığını söylemek mümkündür.

BİR ÇOK NASIL YAZILIR?

Yazımı hatalı olarak en çok karşımıza çıkan sözcüklerden birisidir. Türk Dil Kurumu’na göre birçok doğru yazılışı ve cümle içinde yer alan örneklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BİRÇOK MU BİR ÇOK MU?

Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor.

Bu kelimenin doğru yazılı ise “birçok” şeklinde olmalı. Yani birçok birleşik yazılır ayrı şekilde kullanılmaz.

Birçok (doğru kullanım)

Bir çok ( hatalı kullanım)

BİRÇOK KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

Türk Dil Kurumu’nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle…

  • Bir insan için güzel olanın, daha birçok insan için de güzel olması pek muhtemeldir.
  • Birçok kez sana söyledim.
  • Sigaranın zararları birçok kişi tarafından biliniyor.

Birçok nasıl yazılır? Bir çok ayrı mı yazılır, birleşik mi? Birçok kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.