Bir yanda sefalet diğer yanda şatafat

Yaşlı bir yurttaşın çöpte yatarken çekilen fotoğrafı ile hafızalarda yer edinen Antep Şahinbey’de inşa edilen Kongre Merkezi için toplam 110 milyon TL harcandı. Yurttaşlar Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na tepkili.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YAŞLI bir yurttaşın çöpte yatarken çekilen fotoğrafı ile gündeme gelen Antep’in Şahinbey Belediyesi’nin, ‘Türkiye’nin en büyük akıllı yapılarından biri’ olarak tanıttığı Kongre ve Sanat Merkezi için milyonlarca lira harcadı. Geçen yıl 545 bin TL tutarında seccade satın alan belediyenin Kongre ve Sanat Merkezi için harcadığı paranın 110 milyon TL olduğu bildirildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kültür merkezini “Şahinbey’e Değer” sloganıyla sosyal medyadan tanıttı. Bu paylaşımın altına yaşlı bir yurttaşın çöpte yatarken çekilen fotoğrafını yükleyen sosyal medya kullanıcıları, “Böyle gösterişli bir yapıya gerek var mıydı?” diye sordu.

KÜÇÜK BİR SARAY

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin yapımına 2017 yılında 35 bin metrekarelik alanda başlandı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan ihale bilgilerine göre, görünüş itibarıyla küçük bir sarayı andıran Kongre Merkezi’nin yalnızca kaba inşaatı için 28 milyon TL harcandı. Şahinbey Belediyesi Belediye Meclisi tutanaklarına göre ise Başkan Tahmazoğlu, yapının arsa bedeli hariç 110 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Söz konusu Kongre ve Sanat Merkezi’nde 5 bin 500 kişinin aynı anda gösteri izleyebileceği belirtildi.

İKMAL İÇİN 74 MİLYON TL

Şahinbey Belediyesi yapıya ilişkin 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiği ihaleler ve yaklaşık maliyetleri ise EKAP sistemine şöyle:

♦ Kongre Merkezi İkmal, yaklaşık maliyet 80,5 milyon TL.

♦ Kongre Merkezi Kaba İnşaatı, yaklaşık maliyet 28,1 milyon TL.

♦ Kültür ve Kongre Merkezi Binası Akustik ve Görüntü Sistemleri Projelendirme, yaklaşık maliyet 193 bin TL.

♦ Kültür ve Kongre Merkezi Elektromekanik Projelendirme, yaklaşık maliyet 176 bin TL.

BÖLGENİN OKUL İHTİYACI VAR

Şahinbey’de 110 milyon TL’ye yaptırılan Kültür ve Kongre Merkezi, belediyenin Temmuz 2019’da gerçekleştirdiği belediye meclis toplantısında da gündeme geldi. Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Hasan Türk, “Kentin en önemli sorunu eğitimken milyonlarca liranın okul yerine kongre merkezine harcanması doğru değil” dedi. Türk, Antep’in eğitimde son sıralarda yer aldığını ve kongre merkezinin yapıldığı bölgede okul ihtiyacı olduğunu belirterek, “Neden betonlaşmaya gidildiğini anlamış değilim. Bu yerin şehrimize artısı mı yoksa eksisi mi olacağının takipçisi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Birgün

Bir yanda sefalet diğer yanda şatafat

Yorumlar kapalı.