Binali Yıldırım’dan Sedat Peker’in iddialarına yeni açıklama

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili iddialarına ilişkin konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çete lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezuela gezisi için ‘İhtiyaç sahiplerine test, maske götürdü’ diyen Binali Yıldırım, Cüneyt Özdemir’e yaptığı açıklamada ise  ‘İş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye ziyaret etti’ demişti.

Yıldırım, oğlunun Venezuela ziyareti için bir açıklama daha yaptı. AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker’in oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili iddialarına ilişkin yaptığı üçüncü açıklamada ”Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız” dedi.

Türkiye’deki vaka sayısının Venezuela’dan 80 kat fazla olduğu ortaya çıkmıştı

Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım’ın resmi heyetle birlikte Venezuela’da bulunmasını, “İhtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp, dağıtmıştır” sözleriyle açıklamıştı. Venezuela’da ziyaretin yapıldığı 2020 yılının aralık ayında günlük ortalama vaka sayısı 360 olmuştu. Aynı ayda Türkiye’de günlük ortalama vaka sayısı 30 bin civarında seyrediyordu. Bugün itibariyle Covid-19 için Türkiye’de test başına pozitif oranı 9,9 iken Venezuela’da bu oran 6,6. Bu rakamlar o dönem Türkiye’deki vaka sayısının Venezuela’dan 80 kat fazla olduğu ortaya koyuyor.

Binali Yıldırım’dan Sedat Peker’in iddialarına yeni açıklama

Yorumlar kapalı.