Bilinçaltı nasıl yazılır? Bilinç altı ayrı mı, birleşik mi yazılır? Bilinçaltı kelimesinin TDK yazılışı

Günlük hayatımızda kullandığımız birçok kelimenin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Bu kelimelerden bir tanesi "bilinçaltı". Peki, bilinçaltı nasıl yazılır? TDK'ya göre bilinç altı mı, bilinçaltı mı yazılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde birleşik kelimelerin yazılışı ile ilgili birçok hata yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinden de bu hataların doğru yazılışları sık sık araştırılmaktadır. ‘’bilinçaltı nasıl yazılır’’ sorusu da konu ile alakalı en çok merak edilen sorulardan birisidir. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre bilinçaltı birleşik mi, ayrı mı yazılmaktadır?

BİLİNÇALTI NEDİR?

Bilinç dışı olmak ile birlikte, dilediği zaman kapsamında olanların bilincine çağırabilen zihin bölgesidir. Şuuraltı ve tahteşşuur. Bilinçaltı kelimesinin eş anlamlı sözcükleri ise şuuraltı ve tahteşşuur kelimeleridir.

BİLİNÇALTI NASIL YAZILIR?

Dilimizde Türk Dil Kurumundan kelimelerin doğru yazılışları ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Bilinçaltı kelimesi de hata yapılan kelimeler arasındadır. TDK’ya göre bu kelime birleşik yazılmalıdır. Doğru yazılışı ”bilinçaltı” şeklinde olmalıdır.

BİLİNÇALTI KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE ÖRNEKLERİ

Bilinçaltıma yerleşen olayı rüyamda gördüm.

Bütün bu olaylar bilinçaltıma yerleşti.

Bilinçaltı nasıl yazılır? Bilinç altı ayrı mı, birleşik mi yazılır? Bilinçaltı kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.