Bilimselliği kanıtlanmış kolayca kilo verdirecek 20 yöntem

Düzenli egzersiz ve sağlıklı bir beslenme planıyla kilo vermek hiç de zor değil. Peki, nasıl kilo verilir? Kilo vermek için ne yapmak gerekir? İşte bilimsel olarak kanıtlanmış 20 kilo verme yöntemi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına toplumun her kesiminden birçok kişinin ortak sorunu olan fazla kilolar, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yeniden en çok araştırılan konulardan oldu.

Pek çok insan aç kalarak zayıflamaya çalışsa da uzmanlar bunun çok yanlış bir düşünce olduğunu söylüyor. İşte, Kilo vermek için yapılması gerekenler ve birkaç sağlıklı kilo verme önerisi…

SABAHLARI YUMURTA TOK TUTAR
Sabahları tahıl ağırlıklı bir kahvaltıda yumurta yemek tok tutuyor, gün içinde daha az kalori almanıza ve dolayısıyla kilo vermenize ve vücut yağ oranınızın azalmasına sebep oluyor. Günün en önemli öğünü kahvaltıyı da atlamayın.

KAHVE İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN
Konu kahve içmeye gelince farklı fikirler ortaya atılıyor olsa da, şekersiz, kremasız, aromasız siyah kahve veya Türk kahvesi içmek yağ yakma hızınızı yüzde 30’a kadar hızlandırabiliyor. Kafein metabolizmayı hızlandırırken, antioksidanları da beraberinde getiriyor.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Yeşil çay kateşin adı verilen güçlü antioksidanlarla dolu olduğu için kafeinle birlikte yağ yakmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya çok etkili bir biçimde yardımcı oluyor.

Yemeklerinizi Hindistan cevizi yağı ile pişirin

Trigliserid bakımından oldukça zengin olan Hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırırken günlük kalori alımını 256 kalori kadar azaltmaya yardımcı oluyor.

Tatlandırıcılar ve şekerden kaçının

Günümüz beslenme alışkanlıklarına baktığımız zaman şeker, kilo almadaki en önemli etkenlerden biri olarak biliniyor. Yapay tatlandırıcılar, fruktoz şurubu ve şeker obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve daha fazlasıyla ilişkilendiriliyor.

KARBONHİDRATTAN KAÇIN
Sağlığınız için faydalı karbonhidratlar haricinde hamur işlerini veya tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratları mümkün olduğunca az tüketmekte fayda var. Araştırmalar gösteriyor ki karbonhidratlar kan şekerini bir anda yükselttiği için daha kısa sürede acıkmaya ve kilo almaya sebep oluyor.

MUTLAKA YEMEK GÜNLÜĞÜNÜZ OLSUN
Yediğiniz porsiyonları kontrol etmek ve kalori saymanın yanı sıra bir yemek günlüğü tutarak ne yediğinizi yazmak da kilo vermeye yardımcı oluyor.

ÇOK AÇIKTIĞINIZDA KÜÇÜK ATIŞTIRMALAR YAPIN
Bir anda açlık bastırdığı zaman çoğunlukla ilk tercihimiz kalorili ve şekerli yiyecekler oluyor. Bu yüzden yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurarak gereksiz kalori almayı engelleyin. Taze meyve, yemişler veya yoğurt ani açlık krizlerini bastırmak için güzel seçenekler.

KAPSAİSİN METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR
Özellikle acı biberlerde bulunan kapsaisin, metabolizmayı hızlandırarak açlığın azalmasına yardımcı oluyor.

KARDİYO YAPMAYI UNUTMAYIN
Düzenli egzersiz yapmak kalori yakmanın en iyi yollarından biri. Egzersiz yapmak stresi azaltarak ruhunuza da iyi geliyor. Ayrıca bel bölgesindeki yağları yakmanın en iyi yöntemlerinden biri.

BOL BOL EGZERSİZ YAPIN
Kilo verdiğiniz zaman kaslarınızda da azalma ve güçsüzleşme olabiliyor. Bundan kaçınmak için iyi bir diyet programıyla birlikte kay kaybını önleyen ağırlık kaldırma gibi egzersizler yapabilirsiniz.

LİFLİ GIDALARI TERCİH EDİN
Lifli gıdalar hem sindirime yardımcı oluyor hem de uzun süre tok kalmayı sağlayarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

SEBZE VE MEYVE AĞIRLIKLI BESLENİN
Sebze ve meyvelerin çoğu sudan oluşuyor ve düşük kalorililer, bu da demek oluyor ki bir yiyecekten gram başına ne kadar az kalori alınırsa o kadar çok yenilebilir ve kilo almaya neden olmaz. Araştırmalar gösteriyor ki düzenli sebze ve meyve yiyen insanlar kilo almaya daha az meyilliler.

LOKMALARINİZI YAVAŞ ÇİĞNEYİN
Yeterince yemek yiyip hala aç hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bunun sebebi beyne tokluk sinyallerinin daha sonra gitmesi. Çok hızlı yemek yenildiğinde bu sinyal daha geç gidiyor ve fazladan yemeğe devam ediyoruz. Yemekleri yavaş yavaş ve lokmaları uzun süre çiğneyerek yemek daha az yemeğe, daha az kalori almaya ve dolayısıyla kilo vermeye yardımcı oluyor.

UYKUNUZA DİKKAT EDİN
Az uyumanın yeterli olduğunu düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz çünkü az uyumak kilo almadaki en önemli faktörlerden biri. İyi ve yeterli bir gece uykusu sağlığınız için oldukça önemli. Ayrıca az uyumak çocuklarda yüzde 89, yetişkinlerde ise yüzde 55 oranında obeziteyle ilişkilendiriliyor.

SIK YEMEK YEMEYİ BIRAKIN
Bağımlılık kelimesi kulağa biraz aşırı bir tanımlama gibi duyulsa da sağlığınızı düşünerek bu durumunuzu gözden geçirin. Düşüncenizi sürekli ele geçiren bastırılamayan açlık duygunuz varsa, yemek yemeği doymanın ve keyif almanın ötesinde bir aktivite olarak yapıyorsanız bir yemek bağımlılığı yaşıyor olabilirsiniz. 2014’te yapılan bir araştırmaya göre Amerika’daki insanların yüzde 19.9’u bu ‘’yemek bağımlılığı’’ tanımına uyuyor.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAZLA PROTEİN TÜKETİN
Protein bakımından zengin bir beslenme programı uygulamak metabolizma hızınızı günde 80-100 kalori kadar arttırabilir. Bir yandan açlık duygusunu azaltırken bir yandan günde 441 kalori daha az almanıza sebep olabilir.

Bilimselliği kanıtlanmış kolayca kilo verdirecek 20 yöntem

Yorumlar kapalı.