Bilim Kurulu üyelerinden Erdoğan’a “sorumlusu onlar” sitemi

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bilim Kurulu üyelerinin, “Sorumluluk onlarda” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem ettiklerini yazdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yeni tedbirlerle alakalı olarak bu işin birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu’dur” açıklamasına Bilim Kurulu üyeleri sitem etti. Bilim Kurulu üyelerinin, “Birinci derece sorumlusu değiliz, tavsiye eden, önereniyiz; sorumluluk idarenin, kabinenindir” dediği öne sürüldü.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde salgın tedbirleri hakkındaki kulisleri ve Bilim Kurulu üyelerinin görüşlerini yazdı. Sarıkaya, “tam kapanma”nın olmayacağını söyledi.

“Konuştuğum Bilim Kurulu’nun bazı üyeleri, ‘kapanmanın olması gerektiği görüşünde…’ Önerileri de eğer ekonomik olarak kaldırabilecek durumdaysa iki haftalık tam kapanma olmalı” diye yazan Sarıkaya, şöyle devam etti: “Bunu söylerken gerçekleşme olanağının düşüklüğünün de farkındalar.”

“Gelelim işin asıl sorumlusu olarak gösterilen diğer tarafa… Yani Bakanlığa…” diyerek sözlerini sürdüren Sarıkaya, “Sağlık Bakanlığı’nın koridorlarında konuşulan da tam kapanma değil, hatta bu cümlenin kurulmasına dahi tahammülleri yok…” ifadelerini kullandı.

Yazısında, Bilim Kurulu üyelerinin, önerilerinin kabine toplantısından bire bir çıkmadığını söylediğini aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti:

“Son iki gündür Bilim Kurulu’ndan mesaj, WhatsApp veya telefon yoluyla kiminle yazışıp konuşsam hepsinin sitemi de aynıydı: ‘Birinci derece sorumlusu değiliz, tavsiye eden, önereniyiz; sorumluluk idarenin, kabinenindir…’

Bu arada Bilim Kurulu’nda bulundukları için tek kuruş maaş almadıklarını da kayda geçirdiler. Dünyanın her ülkesinde Bilim Kurullarının tek kuruş para almadan çalıştığını da vurguladılar.

Dolayısıyla son günlerde yazılıp çizilenler biraz üzmüş…

Hatta uzun süredir Bilim Kurulu’na katılmayan üyelerin yakınmalarının temeli de buna dayanıyormuş.”

Bilim Kurulu üyelerinden Erdoğan’a “sorumlusu onlar” sitemi

Yorumlar kapalı.