Beş aydır kayıp olan kadın ot yiyerek hayatta kalmış

Yetkililer, ortadan yok olan Utahlı kadının kaybolduktan 5 ay sonra aynı bölgede bir çadırın içinde canlı bulunduğunu açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimliği gizli tutulan 47 yaşındaki kadının ilk olarak 25 Kasım 2020’de Spanish Fork Kanyonu’ndaki Diamond Fork bölgesinde kaybolduğu bildirildi.

Utah County Şerif Bürosu’nun pazartesi günü yaptığı basın açıklamasına göre kayıp şahıs raporu, ABD Orman Hizmetleri’nde çalışan bir yetkilinin kampın otoparkında terk edilmiş bir araba bulması üzerine hazırlandı.

Arabanın bulunmasının ardından yetkililer, araç sahibine bölgenin mevsimlik olarak kapatılacağını bildirmek istese de kendisini bulamadı. Yetkililer, kayıp kişiyi teşhis etmelerini sağlayan kamp malzemeleri ve diğer eşyalarla karşılaştı.

Kadını bulmak için arama ekipleri gönderildi fakat ekipler başarılı olamadı. Memurlar terk edildiğini varsayarak arabayı çekip kamp malzemelerine el koydu.

Yetkililer, kayıp kadınla bağlantısı olan kişilerle temasa geçerek kadının bulunabileceği yerleri belirlemeye çalıştı. Yetkililer, kadının ailesiyle iletişim kuramasa da iş arkadaşlarıyla konuşmayı başardı.

Kadının nerede olduğu, Utah County Şerif Bürosu’ndaki bir memurunun arama çalışmaları yürüten yardım kuruluşunun temsilcileriyle birlikte Diamond Fork bölgesine geri gittiği pazar gününe kadar bilinmiyordu. Şerif bürosunun raporlarına göre kayıp kadını aramaya devam ettiler.

Kampına yakın bir yere arama çalışmasında kullanılan İHA’nın düşmesi sonucu kadın neredeyse tesadüfen bulundu. Arama ekibi İHA’nın yerini saptarken terk edilmiş bir çadıra benzeyen bir nesneye rastladı. Ancak kayıp kadının dışarı çıkmasıyla çadırın dolu olduğu anlaşıldı.

Şerif bürosu, kadının “ciddi miktarda kilo kaybettiğini ve halsiz göründüğünü” söyledi.

Fakat görünüşe bakılırsa, bir o kadar da becerikliydi.

Yanında az da olsa yiyeceği bulunan kadın, yetkililere yiyecek aramaya çıktığını ve yakındaki nehri de su içmek için kullandığını söyledi.

Açıklamada, “Artık Kasım 2020’den bu yana geçen zamanda bilerek bölgede kalmayı tercih ettiğine inanıyoruz” dendi.

Yetkililer, kadının akıl sağlığı değerlendirmesi için hastaneye götürüldüğünü ve isterse yardıma erişebileceğini duyurdu.

Şerif Bürosu, “Pek çok kişi bu kadının yaşadığı vaziyet ve koşullarda yaşamayı tercih etmese de, kadının yasalara aykırı bir şey yapmadığı hususunda açık olmak istiyoruz” dedi.

İleride aynı bölgeye dönmeyi tercih edebilir.

Beş aydır kayıp olan kadın ot yiyerek hayatta kalmış

Yorumlar kapalı.